⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo
Delhaize logo
  • Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo
    B

Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizo

Cocotte-eitjes met champignons en krokante chorizoB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g bruine champignons
  • 8 eieren
  • 10 cl room
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g zachte chorizo in plakjes
  • 4 ciabattina (voorgebakken en verpakt)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • zout
  • 500 g bruine champignons
  • 8 eieren
  • 10 cl room
  • 1 krop Romeinse sla
  • 100 g zachte chorizo in plakjes
  • 4 ciabattina (voorgebakken en verpakt)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • zout

Begin met koken

: 30 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabattina’s (zie verpakking).
2
Wrijf intussen de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Snijd ze in plakjes en bak ze 5 min in de helft van de olie in een pan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem 4 ministoofpotjes en giet 2 el room in elk potje. Verdeel er de champignons over, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout en dek af.
4
Zet de potjes in een grote schaal, giet er warm water in en zet 12 tot 15 min in de oven, afhankelijk van eigen smaak.
5
Leg intussen de chorizoplakjes in een grote pan met antikleefbodem. Verwarm zachtjes en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat ze goudbruin bakken en vervolgens uitlekken op keukenpapier.
6
Maak een salade met de Romeinse sla, de rest van de olijfolie, de azijn en zout.
7
Serveer de warme eitjes met de chorizochips, de ciabattina’s en de salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabattina’s (zie verpakking).
2
Wrijf intussen de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Snijd ze in plakjes en bak ze 5 min in de helft van de olie in een pan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem 4 ministoofpotjes en giet 2 el room in elk potje. Verdeel er de champignons over, maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout en dek af.
4
Zet de potjes in een grote schaal, giet er warm water in en zet 12 tot 15 min in de oven, afhankelijk van eigen smaak.
5
Leg intussen de chorizoplakjes in een grote pan met antikleefbodem. Verwarm zachtjes en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat ze goudbruin bakken en vervolgens uitlekken op keukenpapier.
6
Maak een salade met de Romeinse sla, de rest van de olijfolie, de azijn en zout.
7
Serveer de warme eitjes met de chorizochips, de ciabattina’s en de salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 673,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 673,56
Gluten vrij
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Chorizo extra sneden
Delhaize Chorizo extra sneden
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Ciabatta natuur
Delhaize Ciabatta natuur
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€6,17