Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCannelloni met champignons en ricotta
Delhaize logo
  • Cannelloni met champignons en ricotta
    B

Cannelloni met champignons en ricotta

Cannelloni met champignons en ricottaB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g witte champignons
  • 12 feuilles verse lasagnevellen
  • 250 g ricotta
  • 30 cl bechamel
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 krop Romeinse sla
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • 1 el azijn
  • 500 g witte champignons
  • 12 feuilles verse lasagnevellen
  • 250 g ricotta
  • 30 cl bechamel
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 1 krop Romeinse sla
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • 1 el azijn

Begin met koken

: 20 min + 25 min baktijd
1
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Hak ze grof, voeg de geperste knoflook toe en bak ze in de helft van de olijfolie in een pan op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Meng de ricotta met de eieren en de helft van de parmezaan. Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Smeer een beetje bechamelsaus uit over de bodem van een grote ovenschaal. Strijk een flinke el vulling gelijkmatig open op het uiteinde van een lasagnevel, rol de pasta op en leg in de schaal. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen.
5
Lepel er de tomaten over, kruid met peper en zout, verdeel er dan de resterende bechamelsaus bovenop. Bestrooi met de andere helft van de parmezaan en zet 25 min in de oven.
6
Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de rest van de olijfolie, azijn en zout.
7
Serveer de warme cannelloni met de salade.
1
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Hak ze grof, voeg de geperste knoflook toe en bak ze in de helft van de olijfolie in een pan op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Meng de ricotta met de eieren en de helft van de parmezaan. Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Smeer een beetje bechamelsaus uit over de bodem van een grote ovenschaal. Strijk een flinke el vulling gelijkmatig open op het uiteinde van een lasagnevel, rol de pasta op en leg in de schaal. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen.
5
Lepel er de tomaten over, kruid met peper en zout, verdeel er dan de resterende bechamelsaus bovenop. Bestrooi met de andere helft van de parmezaan en zet 25 min in de oven.
6
Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de rest van de olijfolie, azijn en zout.
7
Serveer de warme cannelloni met de salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 486,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 486,15
Italiaans
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
2+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Pasta | Lasagne | Collezione | All'uovo
Barilla Pasta | Lasagne | Collezione | All'uovo
500 gr
5
55
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Saus | Béchamel | Verse room | Licht
Balade Saus | Béchamel | Verse room | Licht
30 cl
6
49
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kropsla | Kluit
    Delhaize Kropsla | Kluit
    1 st
    1
    29

    Reeds in je keuken

    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Totaal:
    €21,44