⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTatin van mango met gember en een sausje van amandelmelk
Delhaize logo

Tatin van mango met gember en een sausje van amandelmelk

Tatin van mango met gember en een sausje van amandelmelk
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g boter
  • 25 g amandelpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 10 cl room
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 stukje verse gember (+/- 2 cm)
  • 12 suikerklontjes (80 g)
  • 5 cl water (voor de griessuiker)
  • 2 eetlepels water (voor de suikerklontjes)
  • 20 g boter
  • 25 g amandelpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 10 cl room
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 stukje verse gember (+/- 2 cm)
  • 12 suikerklontjes (80 g)
  • 5 cl water (voor de griessuiker)
  • 2 eetlepels water (voor de suikerklontjes)

Begin met koken

1
Breng het water met de griessuiker in een steelpan aan de kook en laat 2 min. sudderen. Neem van het vuur, voeg de gemalen amandelen toe, meng en laat volledig afkoelen.
2
Giet dit mengsel door een fijne zeef en druk stevig op het amandelpoeder. Voeg de room toe en bewaar in de koelkast.
3
Plaats 2 taartvormpjes van 14 cm doorsnede in de oven en verwarm op th 6 - 180°C.
4
Doe de suikerklontjes en water in een steelpan. Verwarm zonder roeren, maar schud de pan af en toe. Haal van het vuur wanneer de karamel een licht honingkleurtje heeft.
5
Giet in de warme taartvormpjes en draai deze zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel. Laat afkoelen.
6
Schil ondertussen de mango, snij in twee en ontpit. Snij het vruchtvlees in dikke schijven, halveer deze om driehoekjes te bekomen. Schik in de taartvormpjes, bestrooi met de geraspte gember en nootjes boter. Snij uit het kruimeldeeg 2 rondjes van 16 cm, leg over de taartvormpjes en vouw het teveel aan deeg naar binnen.
7
Bak 20 min. in de oven (nog altijd op th. 6). Laat 5 min. rusten. Plaats een bord omgekeerd op de taartvorm, hou bord en vorm tegelijkertijd vast en draai om.
8
Dien warm op met de amandelmelk.
1
Breng het water met de griessuiker in een steelpan aan de kook en laat 2 min. sudderen. Neem van het vuur, voeg de gemalen amandelen toe, meng en laat volledig afkoelen.
2
Giet dit mengsel door een fijne zeef en druk stevig op het amandelpoeder. Voeg de room toe en bewaar in de koelkast.
3
Plaats 2 taartvormpjes van 14 cm doorsnede in de oven en verwarm op th 6 - 180°C.
4
Doe de suikerklontjes en water in een steelpan. Verwarm zonder roeren, maar schud de pan af en toe. Haal van het vuur wanneer de karamel een licht honingkleurtje heeft.
5
Giet in de warme taartvormpjes en draai deze zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel. Laat afkoelen.
6
Schil ondertussen de mango, snij in twee en ontpit. Snij het vruchtvlees in dikke schijven, halveer deze om driehoekjes te bekomen. Schik in de taartvormpjes, bestrooi met de geraspte gember en nootjes boter. Snij uit het kruimeldeeg 2 rondjes van 16 cm, leg over de taartvormpjes en vouw het teveel aan deeg naar binnen.
7
Bak 20 min. in de oven (nog altijd op th. 6). Laat 5 min. rusten. Plaats een bord omgekeerd op de taartvorm, hou bord en vorm tegelijkertijd vast en draai om.
8
Dien warm op met de amandelmelk.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Mango
Delhaize Mango
1 st
1
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Suiker | Klontjes | Ti'Light
    Tienen-Tirlemont Suiker | Klontjes | Ti'Light
    290 gr
    4
    09
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Totaal:
    €25,08