1
Maak de dressing: pers het sap van de limoenen in een grote kom. Roer er de gembersiroop en 4 el water onder. Snipper de lente-uitjes, de ontpitte rode peper, de citroengrasstengels (zonder de buitenste laag) en het teentje knoflook fijn. Voeg ze toe in de kom, meng en laat marineren.
2
Schil de komkommer, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in fijne lange plakjes. Snijd ook de geschilde wortelen, de asperges, de champignons, de radijzen, de lente- uitjes, de sluimererwten, de paksoi, de mango en 3⁄4 van de koriander heel fijn. Meng alles in een grote slakom en voeg de radijsscheuten toe. Filter de dressing boven de slakom, meng en laat rusten.
3
Snijd de ontdooide garnalen door, maar laat de kop en het uiteinde van de staart intact. Verwijder indien nodig het darmkanaaltje. Bestrooi de garnalen met curry (of ‘Thai Mix’) en gril ze (lichtjes platgedrukt) in een grote braadpan met de olijfolie. Besprenkel ze met sojasaus zodra ze mooi kleuren, laat volledig inkoken en haal de pan van het vuur.
4
Bestrooi de salade met de wasabikruidenmix en serveer met de garnalen. Werk af met limoenpartjes en een beetje koriander: mooi en lekker!
1
Maak de dressing: pers het sap van de limoenen in een grote kom. Roer er de gembersiroop en 4 el water onder. Snipper de lente-uitjes, de ontpitte rode peper, de citroengrasstengels (zonder de buitenste laag) en het teentje knoflook fijn. Voeg ze toe in de kom, meng en laat marineren.
2
Schil de komkommer, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in fijne lange plakjes. Snijd ook de geschilde wortelen, de asperges, de champignons, de radijzen, de lente- uitjes, de sluimererwten, de paksoi, de mango en 3⁄4 van de koriander heel fijn. Meng alles in een grote slakom en voeg de radijsscheuten toe. Filter de dressing boven de slakom, meng en laat rusten.
3
Snijd de ontdooide garnalen door, maar laat de kop en het uiteinde van de staart intact. Verwijder indien nodig het darmkanaaltje. Bestrooi de garnalen met curry (of ‘Thai Mix’) en gril ze (lichtjes platgedrukt) in een grote braadpan met de olijfolie. Besprenkel ze met sojasaus zodra ze mooi kleuren, laat volledig inkoken en haal de pan van het vuur.
4
Bestrooi de salade met de wasabikruidenmix en serveer met de garnalen. Werk af met limoenpartjes en een beetje koriander: mooi en lekker!