Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSoep van tomaten en courgettes met ricotta
Delhaize logo
  • Soep van tomaten en courgettes met ricotta
    A

Soep van tomaten en courgettes met ricotta

Soep van tomaten en courgettes met ricottaA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 2 tomaten
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 g ricotta
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 1 l water
  • 1 peper
  • 2 tomaten
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 100 g ricotta
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 1 l water
  • 1 peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 5 min. op zacht vuur.
2
Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes. Pel, ontpit en snij de tomaten ook in blokjes.
3
Doe de geperste lookteentjes bij de ui in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten- en courgetteblokjes toe. Roer 2 min., voeg dan het water toe, de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 10 min. op zacht vuur pruttelen.
4
Giet een pollepel soep op de ricotta, klop met de garde tot een glad mengsel. Doe dit bij in de stoofpot, samen met het grofgehakte basilicum. Kruid af en serveer meteen.
5
Dien op met geroosterde sneetjes ciabattabrood.
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 5 min. op zacht vuur.
2
Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes. Pel, ontpit en snij de tomaten ook in blokjes.
3
Doe de geperste lookteentjes bij de ui in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten- en courgetteblokjes toe. Roer 2 min., voeg dan het water toe, de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 10 min. op zacht vuur pruttelen.
4
Giet een pollepel soep op de ricotta, klop met de garde tot een glad mengsel. Doe dit bij in de stoofpot, samen met het grofgehakte basilicum. Kruid af en serveer meteen.
5
Dien op met geroosterde sneetjes ciabattabrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 135; energie (kCal): 32; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 160,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 135; energie (kCal): 32; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 160,58
Italiaans
Vegetarisch
Vaderdag
Overig
Herfst
Voorgerecht