Delhaize logo
D

Cheesecake

CheesecakeD
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 100 g zandkoekjes
  • 40 g boter
  • 750 g Philadelphia Original
  • 12 cl room met 35% vetgehalte
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 afgestreken el bloem
  • 1 biocitroen
  • 1/2 stokje vanille
  • 100 g zandkoekjes
  • 40 g boter
  • 750 g Philadelphia Original
  • 12 cl room met 35% vetgehalte
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 afgestreken el bloem
  • 1 biocitroen
  • 1/2 stokje vanille

Begin met koken

: 30 min. + 1 u 45 min. baktijd (+ afkoelen)
1
Laat de oven voorverwarmen op th. 6 – 180°C.
2
Knip 2 stroken bakpapier van 8 cm breed en leg ze tegen de licht bevochtigde wanden van een springvorm met een doorsnede van 25 cm. Het papier moet ongeveer 3 cm boven de vorm uitsteken.
3
Verkruimel en meng de koekjes met de gesmolten boter alvorens ze in de bakvorm te doen. Zorg dat de bodem goed bedekt is en druk aan met een lepel. Bak 10 tot 15 min. in de oven. Haal de bakvorm uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200°C.
4
Klop de kaas intussen 30 sec op om hem zachter de maken. Voeg dan de andere ingrediënten al kloppend toe: de suiker, de bloem, de helft van de fijngeraspte citroenschil en de vanilleschilfers. Voeg ook de eieren en de dooiers één voor één toe. Klop de slagroom en spatel hem voorzichtig door het deeg.
5
Giet het deeg in de vorm en zet het in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 min. tot 100°C en laat nog 1.30 uur bakken. Schakel de oven uit, zet deovendeur op een kier en laat de cheesecake nog 1 uur staan.
6
Laat de cake volledig afkoelen, haal hem uit de vorm en zet hem enkele uren in de koelkast. Dien gekoeld op.
1
Laat de oven voorverwarmen op th. 6 – 180°C.
2
Knip 2 stroken bakpapier van 8 cm breed en leg ze tegen de licht bevochtigde wanden van een springvorm met een doorsnede van 25 cm. Het papier moet ongeveer 3 cm boven de vorm uitsteken.
3
Verkruimel en meng de koekjes met de gesmolten boter alvorens ze in de bakvorm te doen. Zorg dat de bodem goed bedekt is en druk aan met een lepel. Bak 10 tot 15 min. in de oven. Haal de bakvorm uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200°C.
4
Klop de kaas intussen 30 sec op om hem zachter de maken. Voeg dan de andere ingrediënten al kloppend toe: de suiker, de bloem, de helft van de fijngeraspte citroenschil en de vanilleschilfers. Voeg ook de eieren en de dooiers één voor één toe. Klop de slagroom en spatel hem voorzichtig door het deeg.
5
Giet het deeg in de vorm en zet het in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 min. tot 100°C en laat nog 1.30 uur bakken. Schakel de oven uit, zet deovendeur op een kier en laat de cheesecake nog 1 uur staan.
6
Laat de cake volledig afkoelen, haal hem uit de vorm en zet hem enkele uren in de koelkast. Dien gekoeld op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1109; energie (kCal): 267; vetten (g): 18,8; verzadigde vetten (g): 11,3; koolhydraten (g): 19,4; suikers (g): 14,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 320,67
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1109; energie (kCal): 267; vetten (g): 18,8; verzadigde vetten (g): 11,3; koolhydraten (g): 19,4; suikers (g): 14,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 320,67
Amerikaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Zandkoekjes | Natuur
Céréal Zandkoekjes | Natuur
132 gr
3
69
Smeerkaas | LIGHT | Original
Philadelphia Smeerkaas | LIGHT | Original
3 × 320 gr
3
25
Room 40%
Inex Room 40%
20 cl
1
95
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Vanille | Stokje
Santa Maria Vanille | Stokje
1 st
2de tegen -40%
9
19

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€31,25