Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChocolade-eclairs met grand cru pure chocolade
Delhaize logo
D

Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade

Chocolade-eclairs met grand cru pure chocoladeD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 20 g kristalsuiker
  • 20 cl room
  • 6 eclairs (zie recept voor eclairs)
  • 12 cl melk
  • 1 eierdooier
  • 50 g pure chocolade Ouganda 80% cacao Delhaize taste of Inspirations
  • 1 el zetmeel
  • 10 g boter
  • 40 g pure patisseriechocolade
  • 1 el water
  • 10 g bloemsuiker
  • 20 g kristalsuiker
  • 20 cl room
  • 6 eclairs (zie recept voor eclairs)
  • 12 cl melk
  • 1 eierdooier
  • 50 g pure chocolade Ouganda 80% cacao Delhaize taste of Inspirations
  • 1 el zetmeel
  • 10 g boter
  • 40 g pure patisseriechocolade
  • 1 el water
  • 10 g bloemsuiker

Begin met koken

: 20 min
1
Klop de eierdooier en de suiker in een slakom tot het mengsel begint te schuimen. Voeg het zetmeel toe en meng.
2
Warm de melk en de room voorzichtig op in een pot. Wanneer het mengsel warm is, giet je het in de slakom. Roer hevig. Giet alles in de pot en laat op een zacht vuurtje warm worden. Blijf roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken patisseriechocolade toe. Laat 1 min rusten, meng dan tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet in een schotel en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
3
Giet de chocoladecrème in een spuitzak met een fijne en rechte spuitmond. Maak achteraan in elke eclair twee gaatjes en vul ze tot ze lichtjes opzwellen.
4
Maak het glazuur en laat de pure chocolade en de boter au bain-marie smelten. Meng de bloemsuiker en het water in een kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, maak je hem glad en voeg je het mengsel van suiker en water toe. Roer.
5
Dompel elke eclair in het glazuur en maak glad met je vinger. Laat rusten terwijl het glazuur hard wordt.
1
Klop de eierdooier en de suiker in een slakom tot het mengsel begint te schuimen. Voeg het zetmeel toe en meng.
2
Warm de melk en de room voorzichtig op in een pot. Wanneer het mengsel warm is, giet je het in de slakom. Roer hevig. Giet alles in de pot en laat op een zacht vuurtje warm worden. Blijf roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken patisseriechocolade toe. Laat 1 min rusten, meng dan tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet in een schotel en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
3
Giet de chocoladecrème in een spuitzak met een fijne en rechte spuitmond. Maak achteraan in elke eclair twee gaatjes en vul ze tot ze lichtjes opzwellen.
4
Maak het glazuur en laat de pure chocolade en de boter au bain-marie smelten. Meng de bloemsuiker en het water in een kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, maak je hem glad en voeg je het mengsel van suiker en water toe. Roer.
5
Dompel elke eclair in het glazuur en maak glad met je vinger. Laat rusten terwijl het glazuur hard wordt.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1052; energie (kCal): 253; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 485,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1052; energie (kCal): 253; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 485,76
Vegetarisch
Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
3
05
Mini-eclairs
Delhaize Mini-eclairs
12 st
  • frozen.external.af58c8a6.svg
3
35
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Chocolade | Pure Chocolade  | 70% | BIO
    Côte d'Or Chocolade | Pure Chocolade | 70% | BIO
    90 gr
    Bio
      3
      19
      Maiszetmeel
      Delhaize Maiszetmeel
      400 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      29
      Mineraal Water | Plat | Glas
      Ordal Mineraal Water | Plat | Glas
      6 x 1 l
      • recycle.external.f9bb4cad.svg
      1
      85
      Bloemsuiker
      Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
      250 gr
      0
      79

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Totaal:
      €21,45

      Deze recepten kan je ook leuk vinden