1
Kook 2 eieren hard (reken 9 min. vanaf het kookpunt).
2
Laat het brood in de melk weken.
3
Breng 50 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Leg er de in 4 gesneden kipfilets in. Laat 5 min. sudderen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
4
Klop de 10 overige eieren los. Voeg de grofgehakte kip toe, het uitgeknepen en verkruimelde brood, de peterselie en de gehakte, hardgekookte eieren. Meng goed en kruid lichtjes met peper en zout.
5
Verwarm de olie in een middelgrote pan met antikleefbodem. Giet er de bereiding in, dek af en laat 15 à 20 min. op heel zacht vuur bakken tot de bovenkant bijna gestold is. Zet het deksel op de pan, hou de twee goed vast en draai in één keer om. Laat de omgedraaide makoudé van het deksel in de pan glijden, en laat nog 5 min. bakken.
6
Prik met een houten brochettestokje verschillende keren in de makoudé en giet er langzaam 8 cl warme bouillon over. Dek af en laat, van het vuur, nog 5 min. rusten.
7
Serveer warm of koud met een slaatje en citroenpartjes.
1
Kook 2 eieren hard (reken 9 min. vanaf het kookpunt).
2
Laat het brood in de melk weken.
3
Breng 50 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Leg er de in 4 gesneden kipfilets in. Laat 5 min. sudderen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
4
Klop de 10 overige eieren los. Voeg de grofgehakte kip toe, het uitgeknepen en verkruimelde brood, de peterselie en de gehakte, hardgekookte eieren. Meng goed en kruid lichtjes met peper en zout.
5
Verwarm de olie in een middelgrote pan met antikleefbodem. Giet er de bereiding in, dek af en laat 15 à 20 min. op heel zacht vuur bakken tot de bovenkant bijna gestold is. Zet het deksel op de pan, hou de twee goed vast en draai in één keer om. Laat de omgedraaide makoudé van het deksel in de pan glijden, en laat nog 5 min. bakken.
6
Prik met een houten brochettestokje verschillende keren in de makoudé en giet er langzaam 8 cl warme bouillon over. Dek af en laat, van het vuur, nog 5 min. rusten.
7
Serveer warm of koud met een slaatje en citroenpartjes.