⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMakoudé met kip
Delhaize logo
  • Makoudé met kip
    B

Makoudé met kip

Makoudé met kipB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 kleine eieren (« M »)
  • 15 cl melk
  • 50 g oud broodkruim
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 350 g kippenborstfilets
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 12 kleine eieren (« M »)
  • 15 cl melk
  • 50 g oud broodkruim
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 350 g kippenborstfilets
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Kook 2 eieren hard (reken 9 min. vanaf het kookpunt).
2
Laat het brood in de melk weken.
3
Breng 50 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Leg er de in 4 gesneden kipfilets in. Laat 5 min. sudderen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
4
Klop de 10 overige eieren los. Voeg de grofgehakte kip toe, het uitgeknepen en verkruimelde brood, de peterselie en de gehakte, hardgekookte eieren. Meng goed en kruid lichtjes met peper en zout.
5
Verwarm de olie in een middelgrote pan met antikleefbodem. Giet er de bereiding in, dek af en laat 15 à 20 min. op heel zacht vuur bakken tot de bovenkant bijna gestold is. Zet het deksel op de pan, hou de twee goed vast en draai in één keer om. Laat de omgedraaide makoudé van het deksel in de pan glijden, en laat nog 5 min. bakken.
6
Prik met een houten brochettestokje verschillende keren in de makoudé en giet er langzaam 8 cl warme bouillon over. Dek af en laat, van het vuur, nog 5 min. rusten.
7
Serveer warm of koud met een slaatje en citroenpartjes.
1
Kook 2 eieren hard (reken 9 min. vanaf het kookpunt).
2
Laat het brood in de melk weken.
3
Breng 50 cl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Leg er de in 4 gesneden kipfilets in. Laat 5 min. sudderen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
4
Klop de 10 overige eieren los. Voeg de grofgehakte kip toe, het uitgeknepen en verkruimelde brood, de peterselie en de gehakte, hardgekookte eieren. Meng goed en kruid lichtjes met peper en zout.
5
Verwarm de olie in een middelgrote pan met antikleefbodem. Giet er de bereiding in, dek af en laat 15 à 20 min. op heel zacht vuur bakken tot de bovenkant bijna gestold is. Zet het deksel op de pan, hou de twee goed vast en draai in één keer om. Laat de omgedraaide makoudé van het deksel in de pan glijden, en laat nog 5 min. bakken.
6
Prik met een houten brochettestokje verschillende keren in de makoudé en giet er langzaam 8 cl warme bouillon over. Dek af en laat, van het vuur, nog 5 min. rusten.
7
Serveer warm of koud met een slaatje en citroenpartjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 451,14
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 611; energie (kCal): 146; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 451,14
Orientaals
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
Bio
    3
    49
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Filet | Maïskip | Coq Ardenne
    Delhaize Filet | Maïskip | Coq Ardenne
    +/- 350 gr
    +/-€
    7
    00
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€18,36