1
Snijd het rode chilipepertje in 2, verwijder de pitjes en de witte vliesjes en hak het fijn. Snijd de tofoe in blokjes en doe deze in een slakom met de sojasaus, de sesamolie, 1/3 van het limoensap, 1/2 van de honing, de sesamzaadjes en het fijngehakte chilipepertje. Laat dit 15 min. in de koelkast marineren. Bak de blokjes tofu op een middelhoog vuur tot de marinade verdampt is en de tofu lichtjes gekaramelliseerd.
2
Kook de quinoa gaar in kokend water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en koel af onder koud stromend water. Meng er de olijfolie extra zuiver, een snufje zout en ½ van de Espelettepeper.
3
Snijd de avocado in fijne schijfjes en bedruppel met een beetje citroensap. Snijd ook de mango in fijne reepjes. Snijd de komkommer in de lengte in fijne sneetjes met behulp van de mandoline of dunschiller. Kook de edamameboontjes gaar volgens de instructies op de verpakking en dop ze. Snijd de kerstomaten in 2. Snijd de slaharten in reepjes.
4
Maak de vinaigrette: meng de sojasaus, de rest van het limoensap, ½ van de honing en de olijfolie. Kruid het geheel bij met een beetje Espelettepeper naar smaak.
5
Schik alle ingrediënten mooi op een schaal, werk af met de basilicum en dien de vinaigrette apart op.
1
Snijd het rode chilipepertje in 2, verwijder de pitjes en de witte vliesjes en hak het fijn. Snijd de tofoe in blokjes en doe deze in een slakom met de sojasaus, de sesamolie, 1/3 van het limoensap, 1/2 van de honing, de sesamzaadjes en het fijngehakte chilipepertje. Laat dit 15 min. in de koelkast marineren. Bak de blokjes tofu op een middelhoog vuur tot de marinade verdampt is en de tofu lichtjes gekaramelliseerd.
2
Kook de quinoa gaar in kokend water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en koel af onder koud stromend water. Meng er de olijfolie extra zuiver, een snufje zout en ½ van de Espelettepeper.
3
Snijd de avocado in fijne schijfjes en bedruppel met een beetje citroensap. Snijd ook de mango in fijne reepjes. Snijd de komkommer in de lengte in fijne sneetjes met behulp van de mandoline of dunschiller. Kook de edamameboontjes gaar volgens de instructies op de verpakking en dop ze. Snijd de kerstomaten in 2. Snijd de slaharten in reepjes.
4
Maak de vinaigrette: meng de sojasaus, de rest van het limoensap, ½ van de honing en de olijfolie. Kruid het geheel bij met een beetje Espelettepeper naar smaak.
5
Schik alle ingrediënten mooi op een schaal, werk af met de basilicum en dien de vinaigrette apart op.