⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCalifornische ‬‬‭salade
Delhaize logo
  • Californische ‬‬‭salade
    A

Californische ‬‬‭salade

Californische ‬‬‭saladeA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g edamamebonen (diepgevroren)
  • 2 mespunten Espelettepepers
  • 20 g verse basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie extra zuiver
  • 1 kl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el vloeibare honing
  • 240 g quinoa
  • 1 el sesamzaadjes
  • 6 el limoensap
  • 200 g kerstomaten
  • 400 g tofoe
  • zout
  • 1 rood chilipepertje
  • citroensap
  • 1 komkommer
  • 4 slaharten
  • 2 avocado's
  • 1 mango
  • 400 g edamamebonen (diepgevroren)
  • 2 mespunten Espelettepepers
  • 20 g verse basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie extra zuiver
  • 1 kl sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el vloeibare honing
  • 240 g quinoa
  • 1 el sesamzaadjes
  • 6 el limoensap
  • 200 g kerstomaten
  • 400 g tofoe
  • zout
  • 1 rood chilipepertje
  • citroensap

Begin met koken

: 15 min. + 10 min. kooktijd‬‬ + 15 min. marineertijd
1
Snijd het rode chilipepertje in 2, ‬‬‬‭verwijder de pitjes en de witte vliesjes ‬‬‬‭en hak het fijn. Snijd de tofoe in blokjes ‬‬‬‭en doe deze in een slakom met de ‬‬‬‭sojasaus, de sesamolie, 1/3 van het limoensap, ‬‬‬‭1/2 van de honing, de sesamzaadjes en het ‬‬‬‭fijngehakte chilipepertje. Laat dit ‬‬‬‭15 min. in de koelkast marineren. ‬‬‬‭Bak de blokjes tofu op een middelhoog ‬‬‬‭vuur tot de marinade verdampt is en de ‬‬‬‭tofu lichtjes gekaramelliseerd. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Kook de quinoa gaar in kokend ‬‬‬‭water volgens de instructies op ‬‬‬‭de verpakking. Giet af en koel af ‬‬‬‭onder koud stromend water. Meng ‬‬‬‭er de olijfolie extra zuiver, een snufje zout en ½ van de ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Espelettepeper.
3
Snijd de avocado in fijne schijfjes en ‬‬‬‭bedruppel met een beetje citroensap. ‬‬‬‭Snijd ook de mango in fijne reepjes. ‬‬‬‭Snijd de komkommer in de lengte ‬‬‬‭in fijne sneetjes met behulp van de ‬‬‬‭mandoline of dunschiller. Kook de ‬‬‬‭edamameboontjes gaar volgens de ‬‬‬‭instructies op de verpakking en dop ‬‬‬‭ze. Snijd de kerstomaten in 2. Snijd de ‬‬‬‭slaharten in reepjes. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Maak de vinaigrette: meng de ‬‬‬‬‬‬‬‬‭sojasaus, de rest van het limoensap, ½ van de honing en ‬‬‬‭de olijfolie. Kruid het geheel bij met een ‬‬‬‭beetje Espelettepeper naar smaak.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
5
Schik alle ingrediënten mooi op een ‬‬‬‭schaal, werk af met de basilicum en ‬‬‬‭dien de vinaigrette apart op.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
1
Snijd het rode chilipepertje in 2, ‬‬‬‭verwijder de pitjes en de witte vliesjes ‬‬‬‭en hak het fijn. Snijd de tofoe in blokjes ‬‬‬‭en doe deze in een slakom met de ‬‬‬‭sojasaus, de sesamolie, 1/3 van het limoensap, ‬‬‬‭1/2 van de honing, de sesamzaadjes en het ‬‬‬‭fijngehakte chilipepertje. Laat dit ‬‬‬‭15 min. in de koelkast marineren. ‬‬‬‭Bak de blokjes tofu op een middelhoog ‬‬‬‭vuur tot de marinade verdampt is en de ‬‬‬‭tofu lichtjes gekaramelliseerd. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Kook de quinoa gaar in kokend ‬‬‬‭water volgens de instructies op ‬‬‬‭de verpakking. Giet af en koel af ‬‬‬‭onder koud stromend water. Meng ‬‬‬‭er de olijfolie extra zuiver, een snufje zout en ½ van de ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬Espelettepeper.
3
Snijd de avocado in fijne schijfjes en ‬‬‬‭bedruppel met een beetje citroensap. ‬‬‬‭Snijd ook de mango in fijne reepjes. ‬‬‬‭Snijd de komkommer in de lengte ‬‬‬‭in fijne sneetjes met behulp van de ‬‬‬‭mandoline of dunschiller. Kook de ‬‬‬‭edamameboontjes gaar volgens de ‬‬‬‭instructies op de verpakking en dop ‬‬‬‭ze. Snijd de kerstomaten in 2. Snijd de ‬‬‬‭slaharten in reepjes. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Maak de vinaigrette: meng de ‬‬‬‬‬‬‬‬‭sojasaus, de rest van het limoensap, ½ van de honing en ‬‬‬‭de olijfolie. Kruid het geheel bij met een ‬‬‬‭beetje Espelettepeper naar smaak.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
5
Schik alle ingrediënten mooi op een ‬‬‬‭schaal, werk af met de basilicum en ‬‬‬‭dien de vinaigrette apart op.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 501; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 4,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 853,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 501; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 11; suikers (g): 4,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 853,92
Zuid-Amerikaans
Vegetarisch
Brunch
Diner
Zomer
Lunch