Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat hem 2 min in koud water schrikken en laat hem uitlekken.
2
Hak het wit van de lente-uitjes. Ontpit ¼ rode peper en hak hem fijn. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix het sap van 2 limoenen, de lente-uitjes, de balsamicocrème, 2 el olijfolie, de gehakte rode peper, het gembersap, de helft van de koriander, peper en zout fijn in de beker van de mixer of de hakmolen.
3
Snijd de avocado’s in plakjes, de komkommer en de rest van de rode peper in fijne schijfjes en de mango in kleine blokjes. Snipper de kool met de mandoline fijn. Snijd 1 limoen in 4.
4
Meng de quinoa met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel eerst de quinoa en dan de andere ingrediënten over 4 grote kommen. Werk af met plukjes koriander.
1
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat hem 2 min in koud water schrikken en laat hem uitlekken.
2
Hak het wit van de lente-uitjes. Ontpit ¼ rode peper en hak hem fijn. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp. Mix het sap van 2 limoenen, de lente-uitjes, de balsamicocrème, 2 el olijfolie, de gehakte rode peper, het gembersap, de helft van de koriander, peper en zout fijn in de beker van de mixer of de hakmolen.
3
Snijd de avocado’s in plakjes, de komkommer en de rest van de rode peper in fijne schijfjes en de mango in kleine blokjes. Snipper de kool met de mandoline fijn. Snijd 1 limoen in 4.
4
Meng de quinoa met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verdeel eerst de quinoa en dan de andere ingrediënten over 4 grote kommen. Werk af met plukjes koriander.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.