⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel
Delhaize logo
  • Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
  • 5 eieren
  • 150 g knolselder
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 250 g bloem
  • 40 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • boter voor de bakvorm
  • 1,5 dl room
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snuifje fleur de sel
  • een beetje water
  • 50 g boter (voor de karamelsaus)
  • 5 eieren
  • 150 g knolselder
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 250 g bloem
  • 40 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • boter voor de bakvorm
  • 1,5 dl room
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snuifje fleur de sel
  • een beetje water
  • 50 g boter (voor de karamelsaus)

Begin met koken

: 20 min + 40 min baktijd
1
Maak de karamel: doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje op een zacht vuur, laat smelten en karamelliseren. Haal het steelpannetje van het vuur, voeg de boter en een snufje fleur de sel toe en meng. Voeg nadien de room toe, meng opnieuw en laat helemaal afkoelen en bewaar koel.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Klop met de garde de eieren en de rietsuiker op. Voeg de gezouten boter, de geraspte kokos, de bloem, de zeste en het sap van de citroen, het bakpoeder en de geraspte knolselder toe.
4
Smeer een bakvorm van 22 cm diameter in met boter. Giet het deeg over in de bakvorm. Bak in de oven gedurende ± 40 min. Laat afkoelen op een rooster.
5
Dien op met de karamel.
1
Maak de karamel: doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje op een zacht vuur, laat smelten en karamelliseren. Haal het steelpannetje van het vuur, voeg de boter en een snufje fleur de sel toe en meng. Voeg nadien de room toe, meng opnieuw en laat helemaal afkoelen en bewaar koel.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Klop met de garde de eieren en de rietsuiker op. Voeg de gezouten boter, de geraspte kokos, de bloem, de zeste en het sap van de citroen, het bakpoeder en de geraspte knolselder toe.
4
Smeer een bakvorm van 22 cm diameter in met boter. Giet het deeg over in de bakvorm. Bak in de oven gedurende ± 40 min. Laat afkoelen op een rooster.
5
Dien op met de karamel.
Nutritionele informatie
Energie: 382 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kokosnoot | Geraspt
Vahiné Kokosnoot | Geraspt
115 gr
2
95
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
2 × 4 x 7 gr
2
85
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Karneboter | Gezouten
Delhaize Karneboter | Gezouten
250 gr
3
19
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Totaal:
€30,68