1
Verwarm de melk lichtjes en meng de gist met de lauwwarme melk om hem te activeren.
2
Meng de bloem, het zout en de helft van de suiker in een grote slakom (of in de beker van de keukenrobot). Maak een putje in het midden, doe er het melk-gistmengsel en de eieren in. Meng, roer er de malse boter onder en kneed gedurende 5 min. in de keukenrobot (of 10 min. met de handen) tot een soepel en homogeen deeg. Vorm een deegbal, dek de kom af met een keukendoek en laat 1 u op een warme plek rijzen.
3
Plet de aardbeien met een vork en hak de pistachenoten grof. Rol het deeg op het werkblad uit tot een rechthoek. Verdeel er de aardbeien en de pistachenoten over. Rol op tot een dikke worst en snijd ze overlangs in 2. Leg de 2 helften naast elkaar, met de snijkant naar boven, en maak er een vlecht mee. Bekleed een cakevorm met bakpapier, leg er de vlecht in en laat nog 1 u op een warme plek rusten.
4
Verwarm de oven voor op 180°C en schuif er de babka gedurende 30 min. in. Breng 5 cl water met de suiker aan de kook en laat tot een siroop inkoken. Haal de babka uit de oven, smeer hem meteen in met de siroop en laat in de vorm afkoelen.
5
Serveer op kamertemperatuur, in sneetjes net als een cake.
1
Verwarm de melk lichtjes en meng de gist met de lauwwarme melk om hem te activeren.
2
Meng de bloem, het zout en de helft van de suiker in een grote slakom (of in de beker van de keukenrobot). Maak een putje in het midden, doe er het melk-gistmengsel en de eieren in. Meng, roer er de malse boter onder en kneed gedurende 5 min. in de keukenrobot (of 10 min. met de handen) tot een soepel en homogeen deeg. Vorm een deegbal, dek de kom af met een keukendoek en laat 1 u op een warme plek rijzen.
3
Plet de aardbeien met een vork en hak de pistachenoten grof. Rol het deeg op het werkblad uit tot een rechthoek. Verdeel er de aardbeien en de pistachenoten over. Rol op tot een dikke worst en snijd ze overlangs in 2. Leg de 2 helften naast elkaar, met de snijkant naar boven, en maak er een vlecht mee. Bekleed een cakevorm met bakpapier, leg er de vlecht in en laat nog 1 u op een warme plek rusten.
4
Verwarm de oven voor op 180°C en schuif er de babka gedurende 30 min. in. Breng 5 cl water met de suiker aan de kook en laat tot een siroop inkoken. Haal de babka uit de oven, smeer hem meteen in met de siroop en laat in de vorm afkoelen.
5
Serveer op kamertemperatuur, in sneetjes net als een cake.