1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Leg de kerstomaten in een grote ovenschaal. Voeg de fijngesneden rode uien toe, 1 geperst lookteentje, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, peper en zout. Meng goed en laat 15 minuten in de oven bakken.
3
Doe intussen het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, 2/3de van de geraspte cheddar, het paneermeel, 1 geperst lookteentje, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout. Kneed tot een homogene massa. Verdeel in 8 porties en vorm er hamburgers van.
4
Bak de hamburgers kort aan beide kanten in 1 eetlepel olie in een grote antikleefpan, net de tijd om ze goudbruin te kleuren.
5
Leg ze in de schaal bij de kerstomaten en laat alles nog 10 minuten in de oven bakken.
6
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de burgers en de tomaten en dien de resterende cheddar apart op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Leg de kerstomaten in een grote ovenschaal. Voeg de fijngesneden rode uien toe, 1 geperst lookteentje, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, peper en zout. Meng goed en laat 15 minuten in de oven bakken.
3
Doe intussen het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, 2/3de van de geraspte cheddar, het paneermeel, 1 geperst lookteentje, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout. Kneed tot een homogene massa. Verdeel in 8 porties en vorm er hamburgers van.
4
Bak de hamburgers kort aan beide kanten in 1 eetlepel olie in een grote antikleefpan, net de tijd om ze goudbruin te kleuren.
5
Leg ze in de schaal bij de kerstomaten en laat alles nog 10 minuten in de oven bakken.
6
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de burgers en de tomaten en dien de resterende cheddar apart op.