⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBurgers met cheddar en geroosterde kerstomaten
Delhaize logo
  • Burgers met cheddar en geroosterde kerstomaten

Burgers met cheddar en geroosterde kerstomaten

Burgers met cheddar en geroosterde kerstomaten
Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kerstomaten
  • 600 g niet gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 2 rode ui
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg family pack aardappelpuree
  • 1 kg kerstomaten
  • 600 g niet gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 2 rode ui
  • 1 zakje geraspte cheddar
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg family pack aardappelpuree

Begin met koken

: 25 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Leg de kerstomaten in een grote ovenschaal. Voeg de fijngesneden rode uien toe, 1 geperst lookteentje, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, peper en zout. Meng goed en laat 15 minuten in de oven bakken.
3
Doe intussen het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, 2/3de van de geraspte cheddar, het paneermeel, 1 geperst lookteentje, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout. Kneed tot een homogene massa. Verdeel in 8 porties en vorm er hamburgers van.
4
Bak de hamburgers kort aan beide kanten in 1 eetlepel olie in een grote antikleefpan, net de tijd om ze goudbruin te kleuren.
5
Leg ze in de schaal bij de kerstomaten en laat alles nog 10 minuten in de oven bakken.
6
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de burgers en de tomaten en dien de resterende cheddar apart op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Leg de kerstomaten in een grote ovenschaal. Voeg de fijngesneden rode uien toe, 1 geperst lookteentje, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, peper en zout. Meng goed en laat 15 minuten in de oven bakken.
3
Doe intussen het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, 2/3de van de geraspte cheddar, het paneermeel, 1 geperst lookteentje, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 afgestreken eetlepel Provençaalse kruiden, peper en zout. Kneed tot een homogene massa. Verdeel in 8 porties en vorm er hamburgers van.
4
Bak de hamburgers kort aan beide kanten in 1 eetlepel olie in een grote antikleefpan, net de tijd om ze goudbruin te kleuren.
5
Leg ze in de schaal bij de kerstomaten en laat alles nog 10 minuten in de oven bakken.
6
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de burgers en de tomaten en dien de resterende cheddar apart op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

aardappelzetmeel
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
3 × 400 gr
2de tegen -40%
3
29
Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
74
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Cheddar | Geraspt
Delhaize Cheddar | Geraspt
150 gr
3
99
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€33,58