⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKip met rijst op Griekse wijze
Delhaize logo
  • Kip met rijst op Griekse wijze
    A

Kip met rijst op Griekse wijze

Kip met rijst op Griekse wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kippenonderbouten
  • 200 g halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 100 g feta
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 g boter
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 el gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • 1 kg kippenonderbouten
  • 200 g halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 100 g feta
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 g boter
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 1 el gedroogde tijm
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 40 min
1
Doe de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en bak de kippenonderbouten in korte tijd aan alle kanten goudbruin op hoog vuur.
2
Neem ze er uit, giet 1 eetlepel olie in de sauteuse en stoof de gehakte ui op zacht vuur gedurende 5 minuten.
3
Voeg de geperste lookteentjes toe, de oregano en de tijm. Roer 2 minuten, strooi er dan de rijst bij. Roer 2 minuten, voeg 40 cl water toe, de tomaten en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, doe er de kip bij en dek af. Laat 25 à 30 minuten op heel zacht vuur sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig).
4
Voeg de olijven toe, de in kleine blokjes gesneden feta en de peterselie. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 1 minuut sudderen.
5
Serveer meteen.
1
Doe de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en bak de kippenonderbouten in korte tijd aan alle kanten goudbruin op hoog vuur.
2
Neem ze er uit, giet 1 eetlepel olie in de sauteuse en stoof de gehakte ui op zacht vuur gedurende 5 minuten.
3
Voeg de geperste lookteentjes toe, de oregano en de tijm. Roer 2 minuten, strooi er dan de rijst bij. Roer 2 minuten, voeg 40 cl water toe, de tomaten en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, doe er de kip bij en dek af. Laat 25 à 30 minuten op heel zacht vuur sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig).
4
Voeg de olijven toe, de in kleine blokjes gesneden feta en de peterselie. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 1 minuut sudderen.
5
Serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 137; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 639,79
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 137; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 639,79
Grieks
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip
Delhaize Onderbouten | Kip
1 kg
5
99
Rijst | Zilvervlies | Bruin | 20 min
Bosto Rijst | Zilvervlies | Bruin | 20 min
4 x 125 gr
2
99
Feta | Zonder lactose
Dilea Feta | Zonder lactose
150 gr
2de tegen -50%
5
09
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2+1 gratis
2
99
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Bouillon| Kip
      Fundo Bouillon| Kip
      46,5 cl
      2de tegen -50%
      4
      69
      Kruiden | Oregano
      Santa Maria Kruiden | Oregano
      5 gr
      2
      95
      Bladpeterselie | Verpakt
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
      1
      49
      Tijm | Verpakt
      Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
      1
      49

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €31,37

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.