Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBriouats met groenten
Delhaize logo
  • Briouats met groenten
    A

Briouats met groenten

door Pascale Naessens
Briouats met groentenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 citroen (het sap, voor het slaatje)
  • 5 vellen brickdeeg
  • 1 eierdooier
  • 1 courgette
  • 1 kl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie (voor het slaatje)
  • 1 kl ras-el-hanout (voor het slaatje)
  • 1 ui
  • verse kruiden (bv. peterselie, koriander, ...)
  • 2 wortelen
  • zwarte peper
  • 2 wortelen (voor het slaatje)
  • 1/2 citroen (het sap, voor het slaatje)
  • 5 vellen brickdeeg
  • 1 eierdooier
  • 1 courgette
  • 1 kl kurkuma
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie (voor het slaatje)
  • 1 kl ras-el-hanout (voor het slaatje)
  • 1 ui
  • verse kruiden (bv. peterselie, koriander, ...)
  • 2 wortelen
  • zwarte peper
  • 2 wortelen (voor het slaatje)

Begin met koken

: 20 min + 20 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Rasp alle groenten met een mandoline of snijd ze fijn. Versnipper de knoflook.
3
Stoof de knoflook en de ui gaar in wat olijfolie en voeg de kurkuma en zwarte peper toe. Roer goed. Meng er nu de andere groenten onder en bak op een zacht vuur tot alles gaar is. Pas op het laatste voeg je de versnipperde verse kruiden toe.
4
Schep het groentemengsel op het brickdeeg, vouw het deeg dicht en plak het dicht met de eidooier. Maak verschillende briouats, tot het deeg en het groentemengsel op zijn.
5
Bestrijk de briouats met wat olijfolie en leg ze 20 min in de oven.
6
Maak intussen het slaatje. Rasp de wortelen en meng ze met de ras el hanout, een beetje olijfolie en citroensap. Kneed alles stevig met de handen zodat de smaken goed mengen en de wortelen zacht worden.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Rasp alle groenten met een mandoline of snijd ze fijn. Versnipper de knoflook.
3
Stoof de knoflook en de ui gaar in wat olijfolie en voeg de kurkuma en zwarte peper toe. Roer goed. Meng er nu de andere groenten onder en bak op een zacht vuur tot alles gaar is. Pas op het laatste voeg je de versnipperde verse kruiden toe.
4
Schep het groentemengsel op het brickdeeg, vouw het deeg dicht en plak het dicht met de eidooier. Maak verschillende briouats, tot het deeg en het groentemengsel op zijn.
5
Bestrijk de briouats met wat olijfolie en leg ze 20 min in de oven.
6
Maak intussen het slaatje. Rasp de wortelen en meng ze met de ras el hanout, een beetje olijfolie en citroensap. Kneed alles stevig met de handen zodat de smaken goed mengen en de wortelen zacht worden.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 273; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 149,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 273; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 149,5
Orientaals
Vegetarisch
Brunch
Brunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Fijne kruiden
Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
13 gr
-10% voor 3
3
09
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€31,60