⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBriochetoast met champignons en gepocheerd ei
Delhaize logo
  • Briochetoast met champignons en gepocheerd ei
    B

Briochetoast met champignons en gepocheerd ei

Briochetoast met champignons en gepocheerd eiB
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 400 g champignonmengeling
  • 1 rode ui
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 sneden brioche
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 4 eieren
  • 400 g champignonmengeling
  • 1 rode ui
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 sneden brioche
  • 20 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Bekleed 4 vuurvaste potjes met een stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje en knoop de vershoudfolie tot bundeltjes. Verwarm een grote kookpot water.
2
Borstel de paddenstoelen indien nodig, maar spoel ze niet met water. Snijd ze in grote stukken. Snijd de ui in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin. Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet overlappen, anders worden ze te zacht. Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg de uien en de heel grofgehakte peterselie toe. Kruid met peper, met zout en haal de pan van het vuur.
3
Bak de briochesneetjes op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Dompel de bundeltjes met de eieren in het water (net onder het kookpunt, zeker niet kokend) en pocheer de eieren 3 min. Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen.
5
Dresseer de toasts op de borden en verdeel er de paddenstoelen over. Pak de eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop elke toast en kruid met peper. Serveer en laat iedereen met een mes in zijn ei prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.
1
Bekleed 4 vuurvaste potjes met een stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje en knoop de vershoudfolie tot bundeltjes. Verwarm een grote kookpot water.
2
Borstel de paddenstoelen indien nodig, maar spoel ze niet met water. Snijd ze in grote stukken. Snijd de ui in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin. Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet overlappen, anders worden ze te zacht. Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg de uien en de heel grofgehakte peterselie toe. Kruid met peper, met zout en haal de pan van het vuur.
3
Bak de briochesneetjes op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Dompel de bundeltjes met de eieren in het water (net onder het kookpunt, zeker niet kokend) en pocheer de eieren 3 min. Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen.
5
Dresseer de toasts op de borden en verdeel er de paddenstoelen over. Pak de eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop elke toast en kruid met peper. Serveer en laat iedereen met een mes in zijn ei prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 183 kcal – Vetten: 11,1 g – Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 2,4 g – Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 183 kcal – Vetten: 11,1 g – Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 2,4 g – Eiwitten: 5,9 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Brioche | Gesneden
Harrys Brioche | Gesneden
485 gr
5
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€15,74