1
Bekleed 4 vuurvaste potjes met een stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje en knoop de vershoudfolie tot bundeltjes. Verwarm een grote kookpot water.
2
Borstel de paddenstoelen indien nodig, maar spoel ze niet met water. Snijd ze in grote stukken. Snijd de ui in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin. Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet overlappen, anders worden ze te zacht. Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg de uien en de heel grofgehakte peterselie toe. Kruid met peper, met zout en haal de pan van het vuur.
3
Bak de briochesneetjes op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Dompel de bundeltjes met de eieren in het water (net onder het kookpunt, zeker niet kokend) en pocheer de eieren 3 min. Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen.
5
Dresseer de toasts op de borden en verdeel er de paddenstoelen over. Pak de eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop elke toast en kruid met peper. Serveer en laat iedereen met een mes in zijn ei prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.
1
Bekleed 4 vuurvaste potjes met een stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje en knoop de vershoudfolie tot bundeltjes. Verwarm een grote kookpot water.
2
Borstel de paddenstoelen indien nodig, maar spoel ze niet met water. Snijd ze in grote stukken. Snijd de ui in reepjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de boter en 2 el olijfolie. Haal ze uit de pan en bak de paddenstoelen in dezelfde pan goudbruin. Ze mogen elkaar tijdens het bakken niet overlappen, anders worden ze te zacht. Gebruik indien nodig 2 braadpannen. Voeg de uien en de heel grofgehakte peterselie toe. Kruid met peper, met zout en haal de pan van het vuur.
3
Bak de briochesneetjes op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Dompel de bundeltjes met de eieren in het water (net onder het kookpunt, zeker niet kokend) en pocheer de eieren 3 min. Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen.
5
Dresseer de toasts op de borden en verdeel er de paddenstoelen over. Pak de eieren voorzichtig uit, leg een ei bovenop elke toast en kruid met peper. Serveer en laat iedereen met een mes in zijn ei prikken, om het eigeel eruit te laten lopen.