Recept zoekresultatenHele geroosterde bloemkool met feta
Delhaize logo
  • Hele geroosterde bloemkool met feta
    A
Hele geroosterde bloemkool met fetaA

Hele geroosterde bloemkool met feta

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 2 bloemkolen
  • 250 g kerstomaten
  • 4 rode uien
  • 1/2 bussel basilicum
  • 150 g Kalamon olijven
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl ras-el-hanoutkruiden
  • 2 kl gedroogde oregano
  • peper
  • 2 bloemkolen
  • 250 g kerstomaten
  • 4 rode uien
  • 1/2 bussel basilicum
  • 150 g Kalamon olijven
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl ras-el-hanoutkruiden
  • 2 kl gedroogde oregano
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 1 u. 15 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de punten van de bloemkoolblaadjes een beetje weg en leg de bloemkolen in een grote ovenschaal. Schik er de uien in dikke plakjes rond, samen met de kerstomaten, de olijven en de grofverkruimelde feta. Bestrooi de bloemkolen met de ras el hanout en de oregano. Besprenkel alles met olijfolie, kruid met peper en zout.
2
Schuif de bloemkolen 1 u. in de oven, verhoog dan de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 min. extra bakken.
3
Werk af met basilicum en dien warm op. Geef er focaccia met rozemarijn bij.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de punten van de bloemkoolblaadjes een beetje weg en leg de bloemkolen in een grote ovenschaal. Schik er de uien in dikke plakjes rond, samen met de kerstomaten, de olijven en de grofverkruimelde feta. Bestrooi de bloemkolen met de ras el hanout en de oregano. Besprenkel alles met olijfolie, kruid met peper en zout.
2
Schuif de bloemkolen 1 u. in de oven, verhoog dan de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 min. extra bakken.
3
Werk af met basilicum en dien warm op. Geef er focaccia met rozemarijn bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 74 kcal - Vetten: 5,6 g - Koolhydraten: 1,9 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 2,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 74 kcal - Vetten: 5,6 g - Koolhydraten: 1,9 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 2,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Barbecue,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

250 gr

€2,59

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Kruiden | Basilicum

Euroma

Kruiden | Basilicum

9 gr

€2,75

Olijven | Kalamata | Zonder pit

Delhaize

Olijven | Kalamata | Zonder pit

2 × 130 gr

€4,98

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€25,03