1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel ondertussen de krieltjes en de kerstomaten. Halveer de krieltjes. Laat beide uitlekken. Trek het oud brood in grove stukken en rooster kort in de oven of een droge koekenpan. Zet aan de kant.
2
Vet een bakplaat in met Solo en leg de krieltjes erop. Rooster 10 min in de oven, haal de bakplaat uit de oven, roer om en voeg de kerstomaatjes toe met wat extra Solo, takjes tijm, peper en zout. Zet opnieuw 10 min in de oven.
3
Doe ondertussen het geroosterde brood in een hakmolen met de peterselie, peper en zout. Mix tot er grove kruimels ontstaan en voeg dan 30 g Solo (in kleine stukjes) en citroenzeste toe. Mix opnieuw om een gladde crumble te krijgen.
4
Neem de bakplaat uit de oven en leg de kabeljauw erop. Kruid met peper en zout en bedek met de crumble. Strooi de olijven errond en bak nogmaals 10 min.
5
Serveer het gerecht warm. Indien gewenst met extra peterselie en/of een frisse groene salade.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel ondertussen de krieltjes en de kerstomaten. Halveer de krieltjes. Laat beide uitlekken. Trek het oud brood in grove stukken en rooster kort in de oven of een droge koekenpan. Zet aan de kant.
2
Vet een bakplaat in met Solo en leg de krieltjes erop. Rooster 10 min in de oven, haal de bakplaat uit de oven, roer om en voeg de kerstomaatjes toe met wat extra Solo, takjes tijm, peper en zout. Zet opnieuw 10 min in de oven.
3
Doe ondertussen het geroosterde brood in een hakmolen met de peterselie, peper en zout. Mix tot er grove kruimels ontstaan en voeg dan 30 g Solo (in kleine stukjes) en citroenzeste toe. Mix opnieuw om een gladde crumble te krijgen.
4
Neem de bakplaat uit de oven en leg de kabeljauw erop. Kruid met peper en zout en bedek met de crumble. Strooi de olijven errond en bak nogmaals 10 min.
5
Serveer het gerecht warm. Indien gewenst met extra peterselie en/of een frisse groene salade.