Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBloemkooltaart
Delhaize logo
  • Bloemkooltaart
    A

Bloemkooltaart

BloemkooltaartA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1/2 kl rozemarijn
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1/2 kl kurkuma
  • 7 eieren
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 g boekweitbloem gezeefd
  • 1,5 kl bakpoeder
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1/2 kl rozemarijn
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1/2 kl kurkuma
  • 7 eieren
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 g boekweitbloem gezeefd
  • 1,5 kl bakpoeder
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min + 45 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze gedurende ± 5 minuten. Giet af en zet even opzij.
3
Pel de ui en snijd in ringen. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de rozemarijn fijn. Houd enkele uiringen apart en bak de rest met de sjalot glazig in wat olijfolie. Bestrooi met de rozemarijn.
4
Klop ondertussen de eieren los en meng de gebakken ui eronder. Snipper de basilicum fijn en voeg toe, samen met de bloem, het bakpoeder, de kurkuma en de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout en meng.
5
Bekleed je springvorm met een vel bakpapier. Verdeel de bloemkool en de overige uiringen over de bakvorm en giet er voorzichtig het eimengsel over. Bak gaar in de oven gedurende 35 à 40 minuten, tot de taart stevig en goudbruin is.
6
Laat afkoelen en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze gedurende ± 5 minuten. Giet af en zet even opzij.
3
Pel de ui en snijd in ringen. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de rozemarijn fijn. Houd enkele uiringen apart en bak de rest met de sjalot glazig in wat olijfolie. Bestrooi met de rozemarijn.
4
Klop ondertussen de eieren los en meng de gebakken ui eronder. Snipper de basilicum fijn en voeg toe, samen met de bloem, het bakpoeder, de kurkuma en de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout en meng.
5
Bekleed je springvorm met een vel bakpapier. Verdeel de bloemkool en de overige uiringen over de bakvorm en giet er voorzichtig het eimengsel over. Bak gaar in de oven gedurende 35 à 40 minuten, tot de taart stevig en goudbruin is.
6
Laat afkoelen en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 625; energie (kCal): 150; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 547,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 625; energie (kCal): 150; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 547,2
Vegetarisch
Brunch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Bloem | Boekweitmeel | Bio
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79
      Kruiden | Rozemarijn
      Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Kruiden | Basilicum
      Santa Maria Kruiden | Basilicum
      10 gr
      -10% voor 3
      3
      35
      Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      -10% voor 3
      3
      55
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
      Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      4
      39
      Gist droog
      Dr. oetker Gist droog
      4 x 7 gr
      2
      85

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €27,05

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.