1
Dompel de tomaat gedurende 1 min. in kokend water en vervolgens in ijskoud water. Schil ze, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes.
2
Laat de boter in een kleine steelpan smelten. Hak de bieslook en de sjalot fijn. Fruit deze laatste met de helft van de tomatenblokjes gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine braadpan met ruim de helft van de gesmolten boter.
3
Klop de eieren los met peper, zout, de Engelse saus en de helft van de bieslook. Verhoog het vuur en giet de losgeklopte eieren in de braadpan, zodra deze heet is. Laat op een vrij hoog vuur stollen. Duw de randen van de bereiding regelmatig naar het midden om de omelet homogeen te bakken. Maak de randen los met een spatel, wanneer het geheel nog smeuïg is. Rol de omelet op: begin aan de kant van de steel van de pan, vouw de omelet geleidelijk aan op, maar laat ± 1/3 open en bestrooi dit deel met de helft van de garnalen.
4
Neem de pan aan het uiteinde van de steel vast, houd ze schuin en klop er lichtjes tegen zodat de omelet wat naar de buitenkant glijdt. Vouw dit deel op en laat eventueel nog even bakken (terwijl je de pan nog altijd schuin houdt).
5
Draai de omelet om op een bord, bestrijk ze met gesmolten boter en werk ze af met de rest van de garnalen, de bieslook en de tomaten. Dien meteen op, met brood en een slaatje.
1
Dompel de tomaat gedurende 1 min. in kokend water en vervolgens in ijskoud water. Schil ze, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes.
2
Laat de boter in een kleine steelpan smelten. Hak de bieslook en de sjalot fijn. Fruit deze laatste met de helft van de tomatenblokjes gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine braadpan met ruim de helft van de gesmolten boter.
3
Klop de eieren los met peper, zout, de Engelse saus en de helft van de bieslook. Verhoog het vuur en giet de losgeklopte eieren in de braadpan, zodra deze heet is. Laat op een vrij hoog vuur stollen. Duw de randen van de bereiding regelmatig naar het midden om de omelet homogeen te bakken. Maak de randen los met een spatel, wanneer het geheel nog smeuïg is. Rol de omelet op: begin aan de kant van de steel van de pan, vouw de omelet geleidelijk aan op, maar laat ± 1/3 open en bestrooi dit deel met de helft van de garnalen.
4
Neem de pan aan het uiteinde van de steel vast, houd ze schuin en klop er lichtjes tegen zodat de omelet wat naar de buitenkant glijdt. Vouw dit deel op en laat eventueel nog even bakken (terwijl je de pan nog altijd schuin houdt).
5
Draai de omelet om op een bord, bestrijk ze met gesmolten boter en werk ze af met de rest van de garnalen, de bieslook en de tomaten. Dien meteen op, met brood en een slaatje.