Recept zoekresultatenBaveuse omelet met grijze garnalen
Delhaize logo
B

Baveuse omelet met grijze garnalen

Baveuse omelet met grijze garnalenB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 100 g grijze garnalen Taste of Inspirations
  • 3 eieren bio
  • 1 tomaat
  • 1/2 sjalot
  • 30 g boter
  • Engelse saus (worcestershire)
  • 10 bieslooksprietjes de ciboulette
  • peper
  • 100 g grijze garnalen Taste of Inspirations
  • 3 eieren bio
  • 1 tomaat
  • 1/2 sjalot
  • 30 g boter
  • Engelse saus (worcestershire)
  • 10 bieslooksprietjes de ciboulette
  • peper

Begin met koken

: 15 min.
1
Dompel de tomaat gedurende 1 min. in kokend water en vervolgens in ijskoud water. Schil ze, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes.
2
Laat de boter in een kleine steelpan smelten. Hak de bieslook en de sjalot fijn. Fruit deze laatste met de helft van de tomatenblokjes gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine braadpan met ruim de helft van de gesmolten boter.
3
Klop de eieren los met peper, zout, de Engelse saus en de helft van de bieslook. Verhoog het vuur en giet de losgeklopte eieren in de braadpan, zodra deze heet is. Laat op een vrij hoog vuur stollen. Duw de randen van de bereiding regelmatig naar het midden om de omelet homogeen te bakken. Maak de randen los met een spatel, wanneer het geheel nog smeuïg is. Rol de omelet op: begin aan de kant van de steel van de pan, vouw de omelet geleidelijk aan op, maar laat ± 1/3 open en bestrooi dit deel met de helft van de garnalen.
4
Neem de pan aan het uiteinde van de steel vast, houd ze schuin en klop er lichtjes tegen zodat de omelet wat naar de buitenkant glijdt. Vouw dit deel op en laat eventueel nog even bakken (terwijl je de pan nog altijd schuin houdt).
5
Draai de omelet om op een bord, bestrijk ze met gesmolten boter en werk ze af met de rest van de garnalen, de bieslook en de tomaten. Dien meteen op, met brood en een slaatje.
1
Dompel de tomaat gedurende 1 min. in kokend water en vervolgens in ijskoud water. Schil ze, ontpit ze en snijd ze in kleine blokjes.
2
Laat de boter in een kleine steelpan smelten. Hak de bieslook en de sjalot fijn. Fruit deze laatste met de helft van de tomatenblokjes gedurende 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine braadpan met ruim de helft van de gesmolten boter.
3
Klop de eieren los met peper, zout, de Engelse saus en de helft van de bieslook. Verhoog het vuur en giet de losgeklopte eieren in de braadpan, zodra deze heet is. Laat op een vrij hoog vuur stollen. Duw de randen van de bereiding regelmatig naar het midden om de omelet homogeen te bakken. Maak de randen los met een spatel, wanneer het geheel nog smeuïg is. Rol de omelet op: begin aan de kant van de steel van de pan, vouw de omelet geleidelijk aan op, maar laat ± 1/3 open en bestrooi dit deel met de helft van de garnalen.
4
Neem de pan aan het uiteinde van de steel vast, houd ze schuin en klop er lichtjes tegen zodat de omelet wat naar de buitenkant glijdt. Vouw dit deel op en laat eventueel nog even bakken (terwijl je de pan nog altijd schuin houdt).
5
Draai de omelet om op een bord, bestrijk ze met gesmolten boter en werk ze af met de rest van de garnalen, de bieslook en de tomaten. Dien meteen op, met brood en een slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 297,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 122; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 297,44
Gluten vrij
Brunch,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
6
49
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
39
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€23,90