1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Stop onder de koord van het gebraad de helft van de takjes tijm. Smelt 1/3 van de geklaarde boter in een pan en kleur het kalkoengebraad rondom aan. Voeg hier al de look, rozemarijn en nog een takje tijm aan toe. Kruid met peper en zout.
3
Leg het gebraad in een grote ovenschaal. Giet er de boter met kruiden bij en verdeel er de rest van de geklaarde boter over. Gaar het vlees 25 minuten en lepel er regelmatig de braadjus over.
4
Was de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in grove stukken. Was de krieltjes en snijd ze in 2. Schik de stukken peer, de krieltjes, de gesneden sjalotten, de miniwortels, de abrikozen en de pistachenoten in de ovenschaal. Zet de schaal terug in de oven en gaar nog eens 20 minuten. Lepel er regelmatig de braadjus over.
5
Haal het vlees uit de oven en giet de jus in een steelpan. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Ondertussen verwarm je de jus en voeg er de gevogeltefond aan toe. Rits de blaadjes van de resterende tijm en voeg deze toe aan de saus. Laat inkoken en bind de saus met een klontje boter.
6
Snijd het gebraad in plakken en serveer met de groentjes en de jus.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Stop onder de koord van het gebraad de helft van de takjes tijm. Smelt 1/3 van de geklaarde boter in een pan en kleur het kalkoengebraad rondom aan. Voeg hier al de look, rozemarijn en nog een takje tijm aan toe. Kruid met peper en zout.
3
Leg het gebraad in een grote ovenschaal. Giet er de boter met kruiden bij en verdeel er de rest van de geklaarde boter over. Gaar het vlees 25 minuten en lepel er regelmatig de braadjus over.
4
Was de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in grove stukken. Was de krieltjes en snijd ze in 2. Schik de stukken peer, de krieltjes, de gesneden sjalotten, de miniwortels, de abrikozen en de pistachenoten in de ovenschaal. Zet de schaal terug in de oven en gaar nog eens 20 minuten. Lepel er regelmatig de braadjus over.
5
Haal het vlees uit de oven en giet de jus in een steelpan. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Ondertussen verwarm je de jus en voeg er de gevogeltefond aan toe. Rits de blaadjes van de resterende tijm en voeg deze toe aan de saus. Laat inkoken en bind de saus met een klontje boter.
6
Snijd het gebraad in plakken en serveer met de groentjes en de jus.