Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalkoengebraad met tijm
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad met tijm

Kalkoengebraad met tijm

Kalkoengebraad met tijm
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kalkoengebraad
  • 2 sjalotten
  • 1 schaaltje miniwortels
  • 2 peren
  • 400 g krieltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 19 cl gevogeltefond
  • 60 g geklaarde boter
  • 15 g boter
  • 25 g pistachenoten
  • 6 gedroogde abrikozen
  • peper
  • 1 kalkoengebraad
  • 2 sjalotten
  • 1 schaaltje miniwortels
  • 2 peren
  • 400 g krieltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 19 cl gevogeltefond
  • 60 g geklaarde boter
  • 15 g boter
  • 25 g pistachenoten
  • 6 gedroogde abrikozen
  • peper

Begin met koken

: 1 u.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Stop onder de koord van het gebraad de helft van de takjes tijm. Smelt 1/3 van de geklaarde boter in een pan en kleur het kalkoengebraad rondom aan. Voeg hier al de look, rozemarijn en nog een takje tijm aan toe. Kruid met peper en zout.
3
Leg het gebraad in een grote ovenschaal. Giet er de boter met kruiden bij en verdeel er de rest van de geklaarde boter over. Gaar het vlees 25 minuten en lepel er regelmatig de braadjus over.
4
Was de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in grove stukken. Was de krieltjes en snijd ze in 2. Schik de stukken peer, de krieltjes, de gesneden sjalotten, de miniwortels, de abrikozen en de pistachenoten in de ovenschaal. Zet de schaal terug in de oven en gaar nog eens 20 minuten. Lepel er regelmatig de braadjus over.
5
Haal het vlees uit de oven en giet de jus in een steelpan. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Ondertussen verwarm je de jus en voeg er de gevogeltefond aan toe. Rits de blaadjes van de resterende tijm en voeg deze toe aan de saus. Laat inkoken en bind de saus met een klontje boter.
6
Snijd het gebraad in plakken en serveer met de groentjes en de jus.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Stop onder de koord van het gebraad de helft van de takjes tijm. Smelt 1/3 van de geklaarde boter in een pan en kleur het kalkoengebraad rondom aan. Voeg hier al de look, rozemarijn en nog een takje tijm aan toe. Kruid met peper en zout.
3
Leg het gebraad in een grote ovenschaal. Giet er de boter met kruiden bij en verdeel er de rest van de geklaarde boter over. Gaar het vlees 25 minuten en lepel er regelmatig de braadjus over.
4
Was de peren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in grove stukken. Was de krieltjes en snijd ze in 2. Schik de stukken peer, de krieltjes, de gesneden sjalotten, de miniwortels, de abrikozen en de pistachenoten in de ovenschaal. Zet de schaal terug in de oven en gaar nog eens 20 minuten. Lepel er regelmatig de braadjus over.
5
Haal het vlees uit de oven en giet de jus in een steelpan. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Ondertussen verwarm je de jus en voeg er de gevogeltefond aan toe. Rits de blaadjes van de resterende tijm en voeg deze toe aan de saus. Laat inkoken en bind de saus met een klontje boter.
6
Snijd het gebraad in plakken en serveer met de groentjes en de jus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Eindejaar,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortel
1 schaaltje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Opgebonden filet | Kalkoen
Delhaize Opgebonden filet | Kalkoen
+/- 800 gr
+/-€
12
39
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
2
69
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    99
    Minikrieltjes | Bistro
    Delhaize Minikrieltjes | Bistro
    425 gr
    1
    35
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39
    Pistachenoten
    Delhaize Pistachenoten
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    69
    Abrikozen | Zacht
    Delhaize Abrikozen | Zacht
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€35,18