⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met pruimen en spek
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met pruimen en spek
    C

Stoofpotje van konijn met pruimen en spek

Stoofpotje van konijn met pruimen en spekC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g konijnfilets
  • 125 g ontbijtspek
  • 125 g ontpitte pruimen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 el mosterd (voor de marinade)
  • enkele takjes verse rozemarijn (voor de marinade)
  • 1 el bloem
  • 1/2 blokje vetarme kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • zout
  • 1 ui
  • 700 g konijnfilets
  • 125 g ontbijtspek
  • 125 g ontpitte pruimen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 el mosterd (voor de marinade)
  • enkele takjes verse rozemarijn (voor de marinade)
  • 1 el bloem
  • 1/2 blokje vetarme kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • zout
  • 1 ui

Begin met koken

: 25 min
1
Snij de konijnfilets in blokjes. Verwarm de boter en de olie in een stoofpot en bak er de blokjes in op vrij hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Neem ze eruit.
2
Fruit in dezelfde pot de fijngesnipperde ui(en) 5 minuten op zacht vuur.
3
Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe. Roer de bakresten los, voeg dan 20 cl water toe, de rozemarijn, het verkruimelde, halve bouillonblokje, de blokjes konijn en de pruimen. Dek af en laat 10 minuten sudderen op zacht vuur.
4
Snij intussen de sneden spek in stukken en bak ze in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Doe de mosterd bij in de saus, roer, voeg dan het spek toe, breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer meteen met puree of stoemp.
1
Snij de konijnfilets in blokjes. Verwarm de boter en de olie in een stoofpot en bak er de blokjes in op vrij hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Neem ze eruit.
2
Fruit in dezelfde pot de fijngesnipperde ui(en) 5 minuten op zacht vuur.
3
Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe. Roer de bakresten los, voeg dan 20 cl water toe, de rozemarijn, het verkruimelde, halve bouillonblokje, de blokjes konijn en de pruimen. Dek af en laat 10 minuten sudderen op zacht vuur.
4
Snij intussen de sneden spek in stukken en bak ze in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Doe de mosterd bij in de saus, roer, voeg dan het spek toe, breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer meteen met puree of stoemp.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 708; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 544,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 708; energie (kCal): 170; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 544,85
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht