1
Bekleed een zeef met een zeefdoek en laat er de verse kaas in uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het mooi glad aan, ook langs de randen (tot ± 3 cm). Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
3
Doe de verse natuursmeerkaas, de eieren, de rietsuiker en de bloem in een slakom. Klop er de uitgelekte verse kaas (± 350 g) onder, tot een glad en romig mengsel. Giet de massa in de springvorm en schuif 50 min. in de oven. Laat volledig afkoelen. (Zet de cheesecake enkele uren in de koelkast voor een stevige textuur of serveer hem op kamertemperatuur als je een zachtere textuur verkiest.)
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de aardbeien in stukjes en bestuif hem net voor het opdienen met bloemsuiker.
1
Bekleed een zeef met een zeefdoek en laat er de verse kaas in uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het mooi glad aan, ook langs de randen (tot ± 3 cm). Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
3
Doe de verse natuursmeerkaas, de eieren, de rietsuiker en de bloem in een slakom. Klop er de uitgelekte verse kaas (± 350 g) onder, tot een glad en romig mengsel. Giet de massa in de springvorm en schuif 50 min. in de oven. Laat volledig afkoelen. (Zet de cheesecake enkele uren in de koelkast voor een stevige textuur of serveer hem op kamertemperatuur als je een zachtere textuur verkiest.)
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de aardbeien in stukjes en bestuif hem net voor het opdienen met bloemsuiker.