⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCheesecake met aardbeien en bastognekoekjes
Delhaize logo
  • Cheesecake met aardbeien en bastognekoekjes
    D

Cheesecake met aardbeien en bastognekoekjes

door Line Couvreur
Cheesecake met aardbeien en bastognekoekjesD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 eieren
  • 500 g aardbeien
  • 450 g verse natuursmeerkaas
  • 400 g volle verse kaas
  • 260 g koekjes ‘Bastogne’
  • 50 g bloem
  • 175 g rietsuiker in kristalvorm
  • 2 el bloemsuiker
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • 500 g aardbeien
  • 450 g verse natuursmeerkaas
  • 400 g volle verse kaas
  • 260 g koekjes ‘Bastogne’
  • 50 g bloem
  • 175 g rietsuiker in kristalvorm
  • 2 el bloemsuiker
  • 125 g boter

Begin met koken

: 25 min. + 50 min. baktijd
1
Bekleed een zeef met een zeefdoek en laat er de verse kaas in uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het mooi glad aan, ook langs de randen (tot ± 3 cm). Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
3
Doe de verse natuursmeerkaas, de eieren, de rietsuiker en de bloem in een slakom. Klop er de uitgelekte verse kaas (± 350 g) onder, tot een glad en romig mengsel. Giet de massa in de springvorm en schuif 50 min. in de oven. Laat volledig afkoelen. (Zet de cheesecake enkele uren in de koelkast voor een stevige textuur of serveer hem op kamertemperatuur als je een zachtere textuur verkiest.)
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de aardbeien in stukjes en bestuif hem net voor het opdienen met bloemsuiker.
1
Bekleed een zeef met een zeefdoek en laat er de verse kaas in uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het mooi glad aan, ook langs de randen (tot ± 3 cm). Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
3
Doe de verse natuursmeerkaas, de eieren, de rietsuiker en de bloem in een slakom. Klop er de uitgelekte verse kaas (± 350 g) onder, tot een glad en romig mengsel. Giet de massa in de springvorm en schuif 50 min. in de oven. Laat volledig afkoelen. (Zet de cheesecake enkele uren in de koelkast voor een stevige textuur of serveer hem op kamertemperatuur als je een zachtere textuur verkiest.)
4
Ontvorm de cheesecake, werk hem af met de aardbeien in stukjes en bestuif hem net voor het opdienen met bloemsuiker.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 216 kcal - Vetten: 12 g - Koolhydraten: 20,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 216 kcal - Vetten: 12 g - Koolhydraten: 20,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,8 g
Amerikaans
Moederdag
Dessert
Lente
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Aardbei
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Verse kaas natuur | Lactosevrij
Dilea Verse kaas natuur | Lactosevrij
3 × 200 gr
2de tegen -50%
5
69
Verse kaas | Mager | Zacht & smeuïg
Danone Verse kaas | Mager | Zacht & smeuïg
4 x 100 gr
2
09
Speculaas | Bastogne | Koekjes
LU Speculaas | Bastogne | Koekjes
260 gr
2
39
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€28,01