1
Doe de bloem en de kristalsuiker in een slakom. Voeg de boter in blokjes toe en verkruimel alles met de vingertoppen, zoals voor een crumble, tot een regelmatig geheel. Meng er 4 cl water en de helft van het losgeklopte ei onder (gooi de rest van het ei vooral niet weg, je hebt het nog nodig!). Bestuif het werkblad met bloem en kneed er het deeg ± 4 min. op (voeg indien nodig 1 of 2 el water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 u op een koele plek rusten, maar niet in de koelkast.
2
Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in grote stukken. Fruit ze met de confituur in een grote braadpan, op een vrij hoog vuur, tot ze mals zijn. Laat in een zeef afkoelen en uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg fijn uit met een deegrol. Snijd cirkels van 12 cm diameter uit het deeg. Smeer de helft van de rand van de deegcirkels in met losgeklopt ei. Schep een grote lepel goed uitgelekte aardbeienmoes op het midden van elk deegstuk, vouw toe en druk de randen met de tanden van een vork vast. Bedek het rooster van de oven met bakpapier, leg er de empanada’s op, smeer ze in met de rest van het losgeklopt ei en bestrooi ze met de rietsuiker.
4
Bak 20 min. goudbruin in de oven. Laat op een rooster afkoelen. Vervoer de empanada’s niet in een luchtdichte doos, ze zouden verslappen, maar wikkel ze in een papieren verpakking.
1
Doe de bloem en de kristalsuiker in een slakom. Voeg de boter in blokjes toe en verkruimel alles met de vingertoppen, zoals voor een crumble, tot een regelmatig geheel. Meng er 4 cl water en de helft van het losgeklopte ei onder (gooi de rest van het ei vooral niet weg, je hebt het nog nodig!). Bestuif het werkblad met bloem en kneed er het deeg ± 4 min. op (voeg indien nodig 1 of 2 el water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 u op een koele plek rusten, maar niet in de koelkast.
2
Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in grote stukken. Fruit ze met de confituur in een grote braadpan, op een vrij hoog vuur, tot ze mals zijn. Laat in een zeef afkoelen en uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg fijn uit met een deegrol. Snijd cirkels van 12 cm diameter uit het deeg. Smeer de helft van de rand van de deegcirkels in met losgeklopt ei. Schep een grote lepel goed uitgelekte aardbeienmoes op het midden van elk deegstuk, vouw toe en druk de randen met de tanden van een vork vast. Bedek het rooster van de oven met bakpapier, leg er de empanada’s op, smeer ze in met de rest van het losgeklopt ei en bestrooi ze met de rietsuiker.
4
Bak 20 min. goudbruin in de oven. Laat op een rooster afkoelen. Vervoer de empanada’s niet in een luchtdichte doos, ze zouden verslappen, maar wikkel ze in een papieren verpakking.