Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEmpanada’s met aardbeien
Delhaize logo
  • Empanada’s met aardbeien
    C

Empanada’s met aardbeien

door Gema Gomez
Empanada’s met aardbeienC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1 ei
  • 900 g aardbeien
  • 240 g bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el rietsuiker in kristalvorm
  • 4 el aardbeienconfituur
  • 140 g gezouten boter
  • 1 ei
  • 900 g aardbeien
  • 240 g bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el rietsuiker in kristalvorm
  • 4 el aardbeienconfituur
  • 140 g gezouten boter

Begin met koken

:40 min. + 20 min. kooktijd (+ 1 u rusttijd)
1
Doe de bloem en de kristalsuiker in een slakom. Voeg de boter in blokjes toe en verkruimel alles met de vingertoppen, zoals voor een crumble, tot een regelmatig geheel. Meng er 4 cl water en de helft van het losgeklopte ei onder (gooi de rest van het ei vooral niet weg, je hebt het nog nodig!). Bestuif het werkblad met bloem en kneed er het deeg ± 4 min. op (voeg indien nodig 1 of 2 el water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 u op een koele plek rusten, maar niet in de koelkast.
2
Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in grote stukken. Fruit ze met de confituur in een grote braadpan, op een vrij hoog vuur, tot ze mals zijn. Laat in een zeef afkoelen en uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg fijn uit met een deegrol. Snijd cirkels van 12 cm diameter uit het deeg. Smeer de helft van de rand van de deegcirkels in met losgeklopt ei. Schep een grote lepel goed uitgelekte aardbeienmoes op het midden van elk deegstuk, vouw toe en druk de randen met de tanden van een vork vast. Bedek het rooster van de oven met bakpapier, leg er de empanada’s op, smeer ze in met de rest van het losgeklopt ei en bestrooi ze met de rietsuiker.
4
Bak 20 min. goudbruin in de oven. Laat op een rooster afkoelen. Vervoer de empanada’s niet in een luchtdichte doos, ze zouden verslappen, maar wikkel ze in een papieren verpakking.
1
Doe de bloem en de kristalsuiker in een slakom. Voeg de boter in blokjes toe en verkruimel alles met de vingertoppen, zoals voor een crumble, tot een regelmatig geheel. Meng er 4 cl water en de helft van het losgeklopte ei onder (gooi de rest van het ei vooral niet weg, je hebt het nog nodig!). Bestuif het werkblad met bloem en kneed er het deeg ± 4 min. op (voeg indien nodig 1 of 2 el water toe). Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 1 u op een koele plek rusten, maar niet in de koelkast.
2
Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in grote stukken. Fruit ze met de confituur in een grote braadpan, op een vrij hoog vuur, tot ze mals zijn. Laat in een zeef afkoelen en uitlekken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg fijn uit met een deegrol. Snijd cirkels van 12 cm diameter uit het deeg. Smeer de helft van de rand van de deegcirkels in met losgeklopt ei. Schep een grote lepel goed uitgelekte aardbeienmoes op het midden van elk deegstuk, vouw toe en druk de randen met de tanden van een vork vast. Bedek het rooster van de oven met bakpapier, leg er de empanada’s op, smeer ze in met de rest van het losgeklopt ei en bestrooi ze met de rietsuiker.
4
Bak 20 min. goudbruin in de oven. Laat op een rooster afkoelen. Vervoer de empanada’s niet in een luchtdichte doos, ze zouden verslappen, maar wikkel ze in een papieren verpakking.
Nutritionele informatie
C
Per portie: Energie: 208 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 26,7 g - Vezels: 3,1 g - Eiwitten: 2,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 208 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 26,7 g - Vezels: 3,1 g - Eiwitten: 2,6 g
Dessert
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aardbei
Delhaize Aardbei
3 × 400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Confituur | Aardbei
Materne Confituur | Aardbei
210 gr
4
09
Opgeklopte boter |Half-zout
Balade Opgeklopte boter |Half-zout
2 × 130 gr
3
15

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€30,29