⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAsperges op Vlaamse wijze
Delhaize logo
  • Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze

Asperges op Vlaamse wijze
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg witte asperges
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 8 eieren
  • 150 g boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • 1 kg witte asperges
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 8 eieren
  • 150 g boter
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
2
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
4
Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
5
Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
6
Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
7
Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
8
Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.
1
Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
2
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
4
Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
5
Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
6
Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
7
Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
8
Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Wit | Dik
Delhaize Asperges | Wit | Dik
4 × 320 gr
3
89
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
2 × 130 gr
3
35
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€28,74