⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAspergequiche met zalm en waterkers
Delhaize logo
  • Aspergequiche met zalm en waterkers
    D

Aspergequiche met zalm en waterkers

Aspergequiche met zalm en waterkersD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g zalmhaasjes
  • 500 g bevroren asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 dl room
  • 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 1 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 400 g zalmhaasjes
  • 500 g bevroren asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 dl room
  • 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 1 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout

Begin met koken

: 20 min + 25 à 30 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de uiteinden van de asperges, schil ze en snijd in hele fijne schuine plakjes.
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de asperges er even in op. Kruid met zwarte peper van de molen en zout. Let op, de asperges moeten niet helemaal gaar zijn, ze garen verder in de oven.
4
Hak de waterkers grof en meng met de asperges.
5
Bedek een quichevorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg.
6
Vul de quiche met de asperge-waterkersvulling. Leg het zalmhaasje erbovenop.
7
Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout, en overgiet er de groenten mee.
8
Schik de eidooier op de groenten en bak de quiche in de oven gedurende 25 à 30 minuten. Haal de quiche uit de oven en bestrooi met grof zeezout.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de uiteinden van de asperges, schil ze en snijd in hele fijne schuine plakjes.
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de asperges er even in op. Kruid met zwarte peper van de molen en zout. Let op, de asperges moeten niet helemaal gaar zijn, ze garen verder in de oven.
4
Hak de waterkers grof en meng met de asperges.
5
Bedek een quichevorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg.
6
Vul de quiche met de asperge-waterkersvulling. Leg het zalmhaasje erbovenop.
7
Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout, en overgiet er de groenten mee.
8
Schik de eidooier op de groenten en bak de quiche in de oven gedurende 25 à 30 minuten. Haal de quiche uit de oven en bestrooi met grof zeezout.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 166; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 507,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 166; vetten (g): 13,8; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 507,63
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr
+/-€
20
79
Asperges | Wit | Import
Delhaize Asperges | Wit | Import
500 gr
6
99
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
2de tegen -50%
1
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Grof | Grijs
Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
1 kg
1
99
Totaal:
+/-€34,10