Recept zoekresultatenWitte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen
    C

Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen

Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalenC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 sjalot
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 e.l. olijfolie
  • 200 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 sjalot
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 40 min
1
Pel de garnalen en houd de kopjes en de pantsers bij. Pel en snipper de sjalot fijn en bak even glazig in wat olijfolie, zonder te kleuren. Voeg de karkassen en kopjes toe, en laat ongeveer 5 minuten meebakken, roer regelmatig. Blus met de witte wijn, laat de alcohol verdampen en breng aan de kook. Voeg 5 dl water, het kruidentuiltje, peper en zout toe, en laat een halfuur zachtjes pruttelen. Haal door een zeef, giet opnieuw in de pan en laat tot 2/3 inkoken. Haal van het vuur.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Leg ze in een grote pot met water en breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water begint te koken. Laat de asperges nog zo’n 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in het warme water verder garen.
3
Klop de room lichtjes op en snijd de boter in stukjes.
4
Neem een pannetje en doe er de eidooiers in. Klop ze op met de gereduceerde garnalenbouillon en zet op een héél zacht vuur. Klop stevig verder, zodat de eidooiers geen kans krijgen om te stollen. Voeg de boter toe wanneer het eimengsel romig begint te worden. Klop verder tot een homogeen geheel. Voeg de opgeklopte room en het citroensap toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
5
Schik de asperges op de borden. Verdeel de grijze garnalen erover en overgiet met de mousselinesaus. Serveer de resterende saus apart in een kommetje.
1
Pel de garnalen en houd de kopjes en de pantsers bij. Pel en snipper de sjalot fijn en bak even glazig in wat olijfolie, zonder te kleuren. Voeg de karkassen en kopjes toe, en laat ongeveer 5 minuten meebakken, roer regelmatig. Blus met de witte wijn, laat de alcohol verdampen en breng aan de kook. Voeg 5 dl water, het kruidentuiltje, peper en zout toe, en laat een halfuur zachtjes pruttelen. Haal door een zeef, giet opnieuw in de pan en laat tot 2/3 inkoken. Haal van het vuur.
2
Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Leg ze in een grote pot met water en breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water begint te koken. Laat de asperges nog zo’n 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in het warme water verder garen.
3
Klop de room lichtjes op en snijd de boter in stukjes.
4
Neem een pannetje en doe er de eidooiers in. Klop ze op met de gereduceerde garnalenbouillon en zet op een héél zacht vuur. Klop stevig verder, zodat de eidooiers geen kans krijgen om te stollen. Voeg de boter toe wanneer het eimengsel romig begint te worden. Klop verder tot een homogeen geheel. Voeg de opgeklopte room en het citroensap toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
5
Schik de asperges op de borden. Verdeel de grijze garnalen erover en overgiet met de mousselinesaus. Serveer de resterende saus apart in een kommetje.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 567; energie (kCal): 136; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 416,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 567; energie (kCal): 136; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 416,7
Gluten vrij
Diner
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€27,69