Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuiche met pompoen en knapperige ham
Delhaize logo
  • Quiche met pompoen en knapperige ham
    C

Quiche met pompoen en knapperige ham

Quiche met pompoen en knapperige hamC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 eieren
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 80 g Proscuitto
  • 250 g ricotta
  • 1 ui
  • 6 blaadjes verse salie
  • 3 eieren
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 80 g Proscuitto
  • 250 g ricotta
  • 1 ui
  • 6 blaadjes verse salie

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Snijd de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 7 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat rusten.
3
Fruit de fijngesnipperde ui in de olie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min met de fijngesneden salie en de nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
4
Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
5
Meng de uitgelekte pompoenblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak 15 min in de oven. Verdeel dan de in stukjes gescheurde ham over de taart en bak nog 15 min extra.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Snijd de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 7 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat rusten.
3
Fruit de fijngesnipperde ui in de olie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min met de fijngesneden salie en de nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
4
Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
5
Meng de uitgelekte pompoenblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak 15 min in de oven. Verdeel dan de in stukjes gescheurde ham over de taart en bak nog 15 min extra.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 164; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 603,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 164; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 603,85
Frans
Halloween,Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Groenten | Pompoensoep
Delhaize Groenten | Pompoensoep
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
85
Ontvette | Kookham
Delhaize Ontvette | Kookham
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
89
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
3 × 11 gr
-10% voor 3
2
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€26,33