Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAntilliaanse kip
Delhaize logo
  • Antilliaanse kip

Antilliaanse kip

Antilliaanse kip
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el arachideolie
  • 1 kg kippendijen
  • 15 g boter
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl kruidnagels
  • 1 kl gember
  • 1 kl nootmuskaat
  • 1/2 ananas
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 ui
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 2 el arachideolie
  • 1 kg kippendijen
  • 15 g boter
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl kruidnagels
  • 1 kl gember
  • 1 kl nootmuskaat
  • 1/2 ananas
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 ui
  • 1/2 vetarm gevogeltebouillonblokje

Begin met koken

1
Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2
Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ el olie. Kruid licht met peper en zout.
3
Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 el).
4
Voeg na 5 min de kruiden en de geraspte schil toe, meng 1 min en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5
Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6
Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7
Snijd de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snijd in dikke schiijven. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
8
Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.
1
Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2
Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ el olie. Kruid licht met peper en zout.
3
Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 el).
4
Voeg na 5 min de kruiden en de geraspte schil toe, meng 1 min en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5
Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6
Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7
Snijd de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snijd in dikke schiijven. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
8
Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookte kip
Delhaize Gerookte kip
+/- 1,3 kg
+/-€
9
87
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
-10% voor 3
3
79
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
-10% voor 3
5
89
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99
Ananas
Delhaize Ananas
1,15 kg
2
99
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€37,15