1
Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2
Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ el olie. Kruid licht met peper en zout.
3
Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 el).
4
Voeg na 5 min de kruiden en de geraspte schil toe, meng 1 min en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5
Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6
Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7
Snijd de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snijd in dikke schiijven. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
8
Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.
1
Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
2
Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ el olie. Kruid licht met peper en zout.
3
Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 el).
4
Voeg na 5 min de kruiden en de geraspte schil toe, meng 1 min en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
5
Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
6
Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
7
Snijd de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snijd in dikke schiijven. Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
8
Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.