⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAmeijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)
Delhaize logo
  • Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)
    A

Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)

Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)A
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 citroen
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 keer een handvol zout
  • 1 kg tapijtschelpen of andere schelpdieren naar keuze
  • 1 rode peper
  • 2 blaadjes verse laurier
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 keer een handvol zout
  • 1 kg tapijtschelpen of andere schelpdieren naar keuze
  • 1 rode peper
  • 2 blaadjes verse laurier
  • 5 cl droge witte wijn

Begin met koken

: 15 min. + 1u30 weektijd
1
Laat de tapijtschelpen 30 minuten weken in een grote hoeveelheid koud water gemengd met 1/3 van het zout. Giet af, spoel met opnieuw 1/3 van het zout en herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1u30 weken).
2
Snij de chilipeper(s) overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snij verder in fijne reepjes. Pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote sauteuse en fruit de chilipeper en de look 5 minuten op zacht vuur. 
3
Voeg de tapijtschelpen toe, de wijn en de laurierblaadjes. Dek af en breng aan de kook, schud de pan af en toe op.
4
Neem van het vuur wanneer alle schelpen open zijn. Verdeel de schelpen met het kookvocht over warme kommen. Bestrooi met gehakte koriander en werk af met een partje citroen.
5
Serveer meteen met brood.
1
Laat de tapijtschelpen 30 minuten weken in een grote hoeveelheid koud water gemengd met 1/3 van het zout. Giet af, spoel met opnieuw 1/3 van het zout en herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1u30 weken).
2
Snij de chilipeper(s) overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snij verder in fijne reepjes. Pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote sauteuse en fruit de chilipeper en de look 5 minuten op zacht vuur. 
3
Voeg de tapijtschelpen toe, de wijn en de laurierblaadjes. Dek af en breng aan de kook, schud de pan af en toe op.
4
Neem van het vuur wanneer alle schelpen open zijn. Verdeel de schelpen met het kookvocht over warme kommen. Bestrooi met gehakte koriander en werk af met een partje citroen.
5
Serveer meteen met brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 409; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,88
Spaans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Vongole
Delhaize Vongole
2 × 500 gr
11
99
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €36,14