⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAardappelslaatje met sinaasappel en radijs
Delhaize logo
  • Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs
    B

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijs

Aardappelslaatje met sinaasappel en radijsB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 bosje radijzen
  • mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 1 dikke sinaasappel
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g)
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • 1/2 bosje radijzen
  • mosterd
  • 1 el wijnazijn
  • 1 dikke sinaasappel
  • 5 cl droge witte wijn
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 hardgekookt ei
  • 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g)
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • 6 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min garen in de microgolfoven op 800 W.
2
Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snijd in schijfjes.
3
Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
4
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snijd vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
5
Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
6
Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
7
Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.
8
Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min garen in de microgolfoven op 800 W.
2
Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snijd in schijfjes.
3
Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
4
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snijd vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
5
Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
6
Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
7
Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.
8
Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 214; vetten (g): 19,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 417,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 887; energie (kCal): 214; vetten (g): 19,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 417,51
Vegetarisch
Brunch
Overig
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35

Reeds in je keuken

Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€2,44