1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min garen in de microgolfoven op 800 W.
2
Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snijd in schijfjes.
3
Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
4
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snijd vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
5
Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
6
Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
7
Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.
8
Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg in een cirkel in een ronde schotel. Dek af en laat 8 min garen in de microgolfoven op 800 W.
2
Ze moeten gaar zijn, maar nog vast. Laat even afkoelen, pel eventueel en snijd in schijfjes.
3
Leg in een grote schotel en besprenkel met witte wijn. Laat rusten.
4
Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, halveer boven een bord, snijd vervolgens in schijfjes. Vang het sap op en giet in een kleine bokaal.
5
Voeg het met een vork geprakte hardgekookte ei toe, de mosterd, azijn, olie, fijngehakte peterselie, peper en zout. Sluit de bokaal en schud goed.
6
Giet een beetje vinaigrette over de aardappelen, schik er de schijfjes sinaasappel op, vervolgens de in fijne rondjes gesneden radijsjes.
7
Overgiet met de resterende vinaigrette, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.
8
Dien koel op bij gegrilde vis (sardienen, zeebarbeel, enz.) of bij gevogelte.