⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAardappelpastinaakkroketjes
Delhaize logo

Aardappelpastinaakkroketjes

Aardappelpastinaakkroketjes
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 eieren
  • 300 g pastinaken
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 100 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 100 g boter
  • een frituurbad
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • 2 eieren
  • 300 g pastinaken
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 100 g bloem
  • 200 g paneermeel
  • 100 g boter
  • een frituurbad
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 25 min + 30 min kooktijd (+ 2 u koeltijd)
1
Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd ze in stukken. Kook ze 20 min. in kokend water. Giet ze af en plet ze tot een puree. Zet de pot terug op het vuur en laat de puree een beetje drogen. Voeg de boter, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
2
Doe de bereiding in een spuitzak met een gladde spuitmond, vorm lange worsten op een plank. Laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
3
Snijd elke worst in stukken van 6 cm. Haal de staafjes door de bloem, schud ze voorzichtig en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketten goudbruin in de hete olie, op 170°C. Serveer bij rood vlees of vis.
1
Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd ze in stukken. Kook ze 20 min. in kokend water. Giet ze af en plet ze tot een puree. Zet de pot terug op het vuur en laat de puree een beetje drogen. Voeg de boter, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
2
Doe de bereiding in een spuitzak met een gladde spuitmond, vorm lange worsten op een plank. Laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
3
Snijd elke worst in stukken van 6 cm. Haal de staafjes door de bloem, schud ze voorzichtig en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketten goudbruin in de hete olie, op 170°C. Serveer bij rood vlees of vis.
Nutritionele informatie
Energie: 524 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Kids
Overig
Bijgerechten

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olie | Frituur | Minder geuren
Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
2 l
- €4 voor 2
8
99

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€16,56