1
Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd ze in stukken. Kook ze 20 min. in kokend water. Giet ze af en plet ze tot een puree. Zet de pot terug op het vuur en laat de puree een beetje drogen. Voeg de boter, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
2
Doe de bereiding in een spuitzak met een gladde spuitmond, vorm lange worsten op een plank. Laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
3
Snijd elke worst in stukken van 6 cm. Haal de staafjes door de bloem, schud ze voorzichtig en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketten goudbruin in de hete olie, op 170°C. Serveer bij rood vlees of vis.
1
Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd ze in stukken. Kook ze 20 min. in kokend water. Giet ze af en plet ze tot een puree. Zet de pot terug op het vuur en laat de puree een beetje drogen. Voeg de boter, de nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed.
2
Doe de bereiding in een spuitzak met een gladde spuitmond, vorm lange worsten op een plank. Laat ze minstens 1 u in de koelkast rusten.
3
Snijd elke worst in stukken van 6 cm. Haal de staafjes door de bloem, schud ze voorzichtig en haal ze dan door de losgeklopte en gekruide eieren. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketten goudbruin in de hete olie, op 170°C. Serveer bij rood vlees of vis.