Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenWorst met ajuin, compote en romige puree
Delhaize logo
  • Worst met ajuin, compote en romige puree
    C

Worst met ajuin, compote en romige puree

Worst met ajuin, compote en romige pureeC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 520 g boerenworsten (of 4 stuks)
  • 580 g appelmousseline
  • 1 kg bintjes (aardappelen)
  • 1,5 dl room
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 2 uien
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 520 g boerenworsten (of 4 stuks)
  • 580 g appelmousseline
  • 1 kg bintjes (aardappelen)
  • 1,5 dl room
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 2 uien
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

35 min.
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot. Dek af met veel koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2
Bak ondertussen de worsten op een goed vuur snel bruin aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de gesneden uien en de kalfsfond toe. Schraap wat over de bodem van de pan met een houten spatel, dek af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Draai de worsten halverwege de tijd om. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken om minder jus te hebben.
3
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en doe ze terug in de pot, haal van het vuur. Voeg naar smaak de warme room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer alles met een aardappelstamper. Voeg de gehakte peterselie toe.
4
Verwarm de appelmousseline. Serveer met de worst en puree.
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot. Dek af met veel koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2
Bak ondertussen de worsten op een goed vuur snel bruin aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de gesneden uien en de kalfsfond toe. Schraap wat over de bodem van de pan met een houten spatel, dek af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Draai de worsten halverwege de tijd om. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken om minder jus te hebben.
3
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en doe ze terug in de pot, haal van het vuur. Voeg naar smaak de warme room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer alles met een aardappelstamper. Voeg de gehakte peterselie toe.
4
Verwarm de appelmousseline. Serveer met de worst en puree.
Nutritionele informatie
C
Energie: 758 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mett worst
Delhaize Mett worst
2 × 360 gr
5
99
Mousseline | Appel
Hak Mousseline | Appel
700 gr
2de tegen -50%
2
99
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€32,74