1
Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot. Dek af met veel koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2
Bak ondertussen de worsten op een goed vuur snel bruin aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de gesneden uien en de kalfsfond toe. Schraap wat over de bodem van de pan met een houten spatel, dek af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Draai de worsten halverwege de tijd om. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken om minder jus te hebben.
3
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en doe ze terug in de pot, haal van het vuur. Voeg naar smaak de warme room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer alles met een aardappelstamper. Voeg de gehakte peterselie toe.
4
Verwarm de appelmousseline. Serveer met de worst en puree.
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot. Dek af met veel koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
2
Bak ondertussen de worsten op een goed vuur snel bruin aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de gesneden uien en de kalfsfond toe. Schraap wat over de bodem van de pan met een houten spatel, dek af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Draai de worsten halverwege de tijd om. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken om minder jus te hebben.
3
Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en doe ze terug in de pot, haal van het vuur. Voeg naar smaak de warme room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer alles met een aardappelstamper. Voeg de gehakte peterselie toe.
4
Verwarm de appelmousseline. Serveer met de worst en puree.