1
Snijd de geschilde aardappelen in stukken, doe ze in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en reken ± 15 min. kooktijd zodra het water begint te koken. Houd enkele diepgevroren erwtjes apart voor de afwerking en voeg de rest toe in de kookpot, zodra de aardappelen gaar zijn. Giet af zodra het water opnieuw begint te koken, doe alles terug in de kookpot en haal de pan van het vuur. Voeg 20 g boter toe, kruid met peper, met zout en met een beetje nootmuskaat naar eigen smaak. Plet tot puree.
2
Schil de wortelen en laat er ± 2 cm loof aan. Kook ze 5 min. in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Prik de pensen in en bak ze, samen met de geschilde appelen in partjes, op een zacht vuurtje in een grote braadpan. Voeg op het einde van de kooktijd de uitgelekte wortelen toe om ze lichtjes goudbruin te bakken. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer erwtjespuree in de borden, voeg de pensen in stukken toe, de appelen en de wortelen. Werk af met enkele erwtjes en serveer.
5
Tip: De hoeveelheden zijn berekend voor 4 kinderen: verdubbel ze om dit (ietwat chic) gerecht boordevol nostalgie aan 4 volwassenen te serveren.
1
Snijd de geschilde aardappelen in stukken, doe ze in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en reken ± 15 min. kooktijd zodra het water begint te koken. Houd enkele diepgevroren erwtjes apart voor de afwerking en voeg de rest toe in de kookpot, zodra de aardappelen gaar zijn. Giet af zodra het water opnieuw begint te koken, doe alles terug in de kookpot en haal de pan van het vuur. Voeg 20 g boter toe, kruid met peper, met zout en met een beetje nootmuskaat naar eigen smaak. Plet tot puree.
2
Schil de wortelen en laat er ± 2 cm loof aan. Kook ze 5 min. in kokend gezouten water, giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Prik de pensen in en bak ze, samen met de geschilde appelen in partjes, op een zacht vuurtje in een grote braadpan. Voeg op het einde van de kooktijd de uitgelekte wortelen toe om ze lichtjes goudbruin te bakken. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer erwtjespuree in de borden, voeg de pensen in stukken toe, de appelen en de wortelen. Werk af met enkele erwtjes en serveer.
5
Tip: De hoeveelheden zijn berekend voor 4 kinderen: verdubbel ze om dit (ietwat chic) gerecht boordevol nostalgie aan 4 volwassenen te serveren.