1
Snijd de wortelen in 8 staafjes en de ui in grote stukken. Doe ze samen met het kruidentuiltje in een kookpot met 1 l water en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en enkele kleine bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon. Laat 10 min. pruttelen.
2
Haal de wortelen, de bloemkoolblaadjes en de helft van de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de kookpot. Laat ze onmiddellijk in ijskoud water schrikken. Verwijder het kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn. Voeg de schaaldierenfond toe, de zure room en citroensap naar eigen smaak. Warm de uitgelekte groenten lichtjes op in de waterzooi.
3
Verdeel de tarbot in 4 porties en bak kort in de hete geklaarde boter. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de waterzooi en de groenten over diepe borden. Voeg de tarbot en de grijze garnalen toe, werk af met tijm en serveer.
1
Snijd de wortelen in 8 staafjes en de ui in grote stukken. Doe ze samen met het kruidentuiltje in een kookpot met 1 l water en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en enkele kleine bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon. Laat 10 min. pruttelen.
2
Haal de wortelen, de bloemkoolblaadjes en de helft van de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de kookpot. Laat ze onmiddellijk in ijskoud water schrikken. Verwijder het kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn. Voeg de schaaldierenfond toe, de zure room en citroensap naar eigen smaak. Warm de uitgelekte groenten lichtjes op in de waterzooi.
3
Verdeel de tarbot in 4 porties en bak kort in de hete geklaarde boter. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de waterzooi en de groenten over diepe borden. Voeg de tarbot en de grijze garnalen toe, werk af met tijm en serveer.