1
Ontdooi de scampi en dep ze droog. Meng in een kom de scampi met de Santa-Maria curry-mango en 2 el olijfolie, kruid met peper en zout.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Verwijder de zaadjes uit de halve chilipeper en hak deze fijn. Houd alles even apart.
3
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
4
Spoel de paksoi en snijd deze overlangs in 4.
5
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en bak de zoete aardappelblokjes, de sjalot, de look en de chilipeper op een stevig vuur aan. Kruid met peper en zout. Voeg de currypasta en 1 dl water toe, rasp de gember en pers het sap boven de pan uit. Schik de paksoi in de pan en voeg dan de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en laat dit samen een 10-tal min. verder sudderen tot de zoete aardappelen en paksoi gaar zijn. Voeg op het einde de ananasblokjes toe.
6
Bak in een antikleefpan de scampi op een hoog vuur, ongeveer 1 à 2 min. aan elke zijde. Voeg de scampi toe aan de curry.
7
Kook de rijstnoedels zoals vermeld op de verpakking en serveer deze bij de curry die je afwerkt met nog enkele blaadjes koriander en een extra stukje limoen.
1
Ontdooi de scampi en dep ze droog. Meng in een kom de scampi met de Santa-Maria curry-mango en 2 el olijfolie, kruid met peper en zout.
2
Pel en snijd de sjalot en de look fijn. Verwijder de zaadjes uit de halve chilipeper en hak deze fijn. Houd alles even apart.
3
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
4
Spoel de paksoi en snijd deze overlangs in 4.
5
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en bak de zoete aardappelblokjes, de sjalot, de look en de chilipeper op een stevig vuur aan. Kruid met peper en zout. Voeg de currypasta en 1 dl water toe, rasp de gember en pers het sap boven de pan uit. Schik de paksoi in de pan en voeg dan de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en laat dit samen een 10-tal min. verder sudderen tot de zoete aardappelen en paksoi gaar zijn. Voeg op het einde de ananasblokjes toe.
6
Bak in een antikleefpan de scampi op een hoog vuur, ongeveer 1 à 2 min. aan elke zijde. Voeg de scampi toe aan de curry.
7
Kook de rijstnoedels zoals vermeld op de verpakking en serveer deze bij de curry die je afwerkt met nog enkele blaadjes koriander en een extra stukje limoen.