⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVenkelrisotto met zeekraal
Delhaize logo
  • Venkelrisotto met zeekraal

Venkelrisotto met zeekraal

Venkelrisotto met zeekraal
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g carnarolirijst
  • 2 stengels groene selder
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 10 g sojaboter
  • 10 cl sojaroom
  • 3 venkels
  • 15 cl witte wijn
  • 100 g zeekraal
  • 300 g carnarolirijst
  • 2 stengels groene selder
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • peper
  • 2 sjalotten
  • 10 g sojaboter
  • 10 cl sojaroom
  • 3 venkels
  • 15 cl witte wijn
  • 100 g zeekraal

Begin met koken

1
Snipper de sjalotjes fijn. Snijd 1 venkelknol in fijne partjes. Snijd de overige knollen in blokjes van ongeveer 0,5 op 0,5 cm. Doe de stelen en het loof van de venkel bij de groentebouillon en houd de bouillon tegen het kookpunt aan.
2
Spoel de zeekraal kort onder koud stromend water. Blancheer de zeekraal 1 min in kokend, licht gezouten water en verfris onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te fixeren. Verwijder alle harde stukjes van de zeekraal.
3
Verhit 2 el olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelpartjes mooi goudbruin aan elke zijde. Kruid met wat peper van de molen en zeezout en houd warm. Zet een pan met een bolle bodem op een laag vuur en laat er de boter in smelten. Voeg de rest van de olijfolie toe en laat de fijngesnipperde sjalotjes en de venkelblokjes zachtjes glazig stoven. Voeg de rijst toe wanneer de sjalot, de in kleine stukjes gesneden selder en de venkel mooi glazig zijn en laat 3 à 4 min zachtjes meestoven tot hij glazig wordt.
4
Blus met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen. Voeg nu pollepel per pollepel de warme bouillon toe. Na ongeveer 18 min zou de rijst al dente moeten zijn.
5
Neem de risotto van het vuur en voeg er de sojaroom aan toe. Kruid met peper en zout en verdeel over de borden. Schik de gebakken venkel en de zeekraal op de risotto en dien op.
1
Snipper de sjalotjes fijn. Snijd 1 venkelknol in fijne partjes. Snijd de overige knollen in blokjes van ongeveer 0,5 op 0,5 cm. Doe de stelen en het loof van de venkel bij de groentebouillon en houd de bouillon tegen het kookpunt aan.
2
Spoel de zeekraal kort onder koud stromend water. Blancheer de zeekraal 1 min in kokend, licht gezouten water en verfris onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te fixeren. Verwijder alle harde stukjes van de zeekraal.
3
Verhit 2 el olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelpartjes mooi goudbruin aan elke zijde. Kruid met wat peper van de molen en zeezout en houd warm. Zet een pan met een bolle bodem op een laag vuur en laat er de boter in smelten. Voeg de rest van de olijfolie toe en laat de fijngesnipperde sjalotjes en de venkelblokjes zachtjes glazig stoven. Voeg de rijst toe wanneer de sjalot, de in kleine stukjes gesneden selder en de venkel mooi glazig zijn en laat 3 à 4 min zachtjes meestoven tot hij glazig wordt.
4
Blus met de witte wijn en laat de wijn bijna volledig verdampen. Voeg nu pollepel per pollepel de warme bouillon toe. Na ongeveer 18 min zou de rijst al dente moeten zijn.
5
Neem de risotto van het vuur en voeg er de sojaroom aan toe. Kruid met peper en zout en verdeel over de borden. Schik de gebakken venkel en de zeekraal op de risotto en dien op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
2 × 350 gr
Bio
    2
    29
    Bouillon | Groenten
    Fundo Bouillon | Groenten
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Soja topping
    Delhaize Soja topping
    250 gr
    1
    99
    Venkel
    Delhaize Venkel
    3 × 500 gr
    1
    79
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Zeekraal
    Delhaize Zeekraal
    100 gr
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €28,75