1
Snijd de roosjes van de halve bloemkool, snijd de selder in schijfjes en de wortelen in kleine blokjes. Doe deze ingrediënten in een kom, strooi er goed wat zout over, giet er het koud water over en roer. Laat 24 u rusten in de koelkast.
2
Laat de groenten uitlekken en spoel ze goed af om alle zout te verwijderen.
3
Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken en vang 2,5 dl van hun sap op (voor 4 porties). Snijd de augurken in schijven.
4
Giet het opgevangen sap samen met dezelfde hoeveelheid water in een stoofpan. Voeg de kurkuma, de cayennepeper en de mosterd toe en breng aan de kook.
5
Los het maïszetmeel op in een beetje koud water.
6
Doe de afgespoelde groenten samen met de gesnipperde ui, de zilveruitjes en de augurkschijfjes in een kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken. Voeg het opgeloste zetmeel toe. Neem de pan van het vuur en roer goed. Voeg suiker toe naar wens. Giet het mengsel in een kom en laat helemaal afkoelen.
7
Zet een grillpan op het vuur. Kruid de varkenskoteletten en strooi er de fijngehakte tijm over. Leg ze voorzichtig in de hete pan en schroei het vlees aan weerskanten dicht. Zet het vuur lager en laat nog 5 min. bakken.
8
Dien de koteletten lekker warm op met een goede schep pickles. Deglaceer de pan met een beetje water om een saus te krijgen om over het vlees te gieten.
1
Snijd de roosjes van de halve bloemkool, snijd de selder in schijfjes en de wortelen in kleine blokjes. Doe deze ingrediënten in een kom, strooi er goed wat zout over, giet er het koud water over en roer. Laat 24 u rusten in de koelkast.
2
Laat de groenten uitlekken en spoel ze goed af om alle zout te verwijderen.
3
Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken en vang 2,5 dl van hun sap op (voor 4 porties). Snijd de augurken in schijven.
4
Giet het opgevangen sap samen met dezelfde hoeveelheid water in een stoofpan. Voeg de kurkuma, de cayennepeper en de mosterd toe en breng aan de kook.
5
Los het maïszetmeel op in een beetje koud water.
6
Doe de afgespoelde groenten samen met de gesnipperde ui, de zilveruitjes en de augurkschijfjes in een kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken. Voeg het opgeloste zetmeel toe. Neem de pan van het vuur en roer goed. Voeg suiker toe naar wens. Giet het mengsel in een kom en laat helemaal afkoelen.
7
Zet een grillpan op het vuur. Kruid de varkenskoteletten en strooi er de fijngehakte tijm over. Leg ze voorzichtig in de hete pan en schroei het vlees aan weerskanten dicht. Zet het vuur lager en laat nog 5 min. bakken.
8
Dien de koteletten lekker warm op met een goede schep pickles. Deglaceer de pan met een beetje water om een saus te krijgen om over het vlees te gieten.