Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBrochette van sint-jakobsschelpen met ras el hanout, krokante groenten en lichte room met jonge Parmezaanse kaas
Delhaize logo

Brochette van sint-jakobsschelpen met ras el hanout, krokante groenten en lichte room met jonge Parmezaanse kaas

door Lionel Rigolet
Brochette van sint-jakobsschelpen met ras el hanout, krokante groenten en lichte room met jonge Parmezaanse kaas
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 20 g brunoise van sint-jakobsvruchten als garnering (voor groentemengeling)
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie (voor groentemengeling)
  • 100 g eiwit, licht geklopt
  • 100 g bloem
  • 1 snuifje selderijzout
  • 100 g tomatensap
  • 2 g agar-agar
  • 30 g tapenade of pesto van gekonfijte tomaten
  • 3 dl room
  • 30 g brunoise van geblancheerde minimaïs
  • 45 g brunoise van geblancheerde sluimererwten
  • 40 g brunoise van rauwe groene courgette
  • 30 g brunoise van rauwe gele courgette
  • 30 g geraspte jonge Parmezaanse kaas (voor paneermeel)
  • 2 g geel ras el hanout poeder
  • 1,5 g kurkumapoeder
  • 60 g Panco Bread Crumbs
  • 300 g sint-jakobsvruchten
  • een beetje citroensap
  • zout
  • 2 mooie basilicumblaadjes
  • tabasco (naar eigen smaak)
  • satéprikkers
  • 20 g brunoise van sint-jakobsvruchten als garnering (voor groentemengeling)
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie (voor groentemengeling)
  • 100 g eiwit, licht geklopt
  • 100 g bloem
  • 1 snuifje selderijzout
  • 100 g tomatensap
  • 2 g agar-agar
  • 30 g tapenade of pesto van gekonfijte tomaten
  • 3 dl room
  • 30 g brunoise van geblancheerde minimaïs
  • 45 g brunoise van geblancheerde sluimererwten
  • 40 g brunoise van rauwe groene courgette
  • 30 g brunoise van rauwe gele courgette
  • 30 g geraspte jonge Parmezaanse kaas (voor paneermeel)

Begin met koken

Paneermeel

  • De Panco, het kurkumapoeder, de ras el hanout en de Parmezaanse kaas in een blender of een koffiemolen doen. Mixen, uithalen en eventjes laten rusten.

Parmezaanse saus

  • De room en Parmezaanse kaas in een kookpot doen. Laten sudderen. Goed mengen met de klopper om de vermijden dat de Parmezaanse kaas aan de bodem zou plakken. 
  • 30 minuten laten trekken, vervolgens 2 keer door een kleine zeef halen. 
  • Opnieuw in een kom doen, lichtjes opkloppen met boter, kruiden met zout, peper en citroensap.

Tomatengelei

  • Het tomatensap en de agar-agar in een kookpot doen. Kruiden met selderijzout en tabasco. Aan de kook brengen,1 minuut laten koken en goed mengen met de klopper. 
  • Op een plaat gieten tot een hoogte van ongeveer 0,4 cm.
  • Koel houden om te laten opstijven. Met een vormpje een rondje van ongeveer 2cm diameter uitsnijden.

Schelpen

  • Rondjes van 3 tot 3,5 cm uit de sint-jakobsschelpen snijden, volgens de grootte van de schelpen. Ze kruiden en op een satéprikker steken. Ze goed tegen elkaar aandrukken. De boorden in bloem rollen, vervolgens in eiwit, tot slot in het paneermeel. 
  • Bruinen in warme olijfolie en het bakken in een warme oven beëindigen gedurende ongeveer 3 minuten. 
  • De satéprikker eruit halen en de schelpen op een bord leggen.

Groentemengeling

  • De twee soorten courgetten in hete olijfolie sauteren. Ze krokant houden. 
  • De garnituur van de schelpen toevoegen en lichtjes laten sauteren. 
  • De sluimererwten, babymaïs en tapenade of gekonfijte tomatenpesto toevoegen. 
  • Opwarmen zonder te bruinen of te kruiden.

Opmaak

  • De groentenmengeling op één lijn leggen, er de schelpen op leggen. Vooraan 5 kleine rondjes tomatengelei leggen, garneren met basilicum en met saus overgieten.
  • De rest van de groenten, de schelpen en de saus als tweede portie serveren.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Selderijzout
1 snuifje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomatensap
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Agar agar
2 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zoete erwt
45 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Courgette
40 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gele courgette
30 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ras el hanout
2 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kurkuma
1.5 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aziatisch paneermeel
60 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroensap

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Prikker

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
2 × +/- 185 gr
+/-€
10
17
Olijfolie | Extra vierge
Delhaize Olijfolie | Extra vierge
50 cl
5
85
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Zwarte olijventapenade
Delhaize Zwarte olijventapenade
110 gr
2+1 gratis
2
19
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
5
69
Maïs | Zacht | Crispy | Blik
Bonduelle Maïs | Zacht | Crispy | Blik
285 gr
1
65
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55

Reeds in je keuken

Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
1
29
Totaal:
+/-€41,85

Deze recepten kan je ook leuk vinden