Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Delhaize logo
  • Trio van zalm

Trio van zalm

Trio van zalm
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper
  • 1 grote zalmfilet met vel
  • 2 el zure room
  • 100 g bieslook
  • 1 el versnipperde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 nieuwe ui
  • 2 el mosterd
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 45 min
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Fijngesneden look
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmfilet | Gerookt | Bio
Delhaize Zalmfilet | Gerookt | Bio
125 gr
Bio
    9
    49
    Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
    Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
    25 cl
    3
    39
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    2de tegen -40%
    3
    35
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09

    Reeds in je keuken

    Saus | Mosterd
    Devos & Lemmens Saus | Mosterd
    30 cl
    -20% voor 3
    2
    09
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Totaal:
    €20,27