1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.
1
Neem de zalmfilet. Verwijder eventuele graten, maak het vel los en hou het bij.
2
Snij het smalste stuk van de zalm en hak het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een kookpot en bedek ze met olijfolie. Warm ze zo’n 20 minuten op een laag vuur om er rilettes van te maken.
3
Snij het staartstuk van de filet en maak er kleine blokjes van. Snij de ui in fijne schijfjes en hak de look. Meng ze door de zalmblokjes en breng op smaak met peper, zout, wat olijfolie en een soeplepel mosterd.
4
Snij het middelste stuk van de filet in kleine sneetjes en dresseer ze op een bord. Breng op smaak met zout, peper, wat citroensap en wat olijfolie.
5
Haal de zalmblokjes na 20 minuten uit de kookpot. Laat ze uitlekken en plet ze met een vork. Meng met de zure room, een lepel mosterd, de versnipperde bieslook en basilicum, wat citroensap, peper en zout.
6
Snij de huid van de zalmfilet in kleine blokjes en bak ze zacht in een antikleefpan tot ze knapperig zijn.
7
Dresseer alles op een bord.