⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTortilla met courgettes en Manchego
Delhaize logo
  • Tortilla met courgettes en Manchego
    A

Tortilla met courgettes en Manchego

Tortilla met courgettes en ManchegoA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 eieren
  • 1 kg courgette
  • 60 g Manchego (nettogewicht, zonder korst)
  • 300 g fijnproeverssla
  • 2 stronken witloof
  • 1 artisanaal stokbrood nog te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • zout
  • peper
  • 8 eieren
  • 1 kg courgette
  • 60 g Manchego (nettogewicht, zonder korst)
  • 300 g fijnproeverssla
  • 2 stronken witloof
  • 1 artisanaal stokbrood nog te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof de courgettes, regelmatig roerend, op zacht vuur gedurende 10 min. Doe ze dan in een vergiet en laat ze 5 min. uitlekken.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Klop de eieren los met de grofgeraspte Manchego. Voeg de courgettes toe, kruid met peper en zout.
4
Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote antikleefpan (24 cm). Giet er de bereiding in en laat stollen op zacht vuur, roer af en toe op de bodem zodat het vloeibare deel naar onder zakt. Zet na ongeveer 10 min. een groot deksel op de tortilla, hou deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel terug in de pan glijden en laat nog enkele minuten op middelhoog vuur stollen.
5
Maak de salade klaar met het fijngesneden witloof, de fijnproeverssla, 3 eetlepels olie, zout en de azijn.
6
Serveer de warme tortilla met de salade en het stokbrood.
1
Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof de courgettes, regelmatig roerend, op zacht vuur gedurende 10 min. Doe ze dan in een vergiet en laat ze 5 min. uitlekken.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Klop de eieren los met de grofgeraspte Manchego. Voeg de courgettes toe, kruid met peper en zout.
4
Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote antikleefpan (24 cm). Giet er de bereiding in en laat stollen op zacht vuur, roer af en toe op de bodem zodat het vloeibare deel naar onder zakt. Zet na ongeveer 10 min. een groot deksel op de tortilla, hou deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel terug in de pan glijden en laat nog enkele minuten op middelhoog vuur stollen.
5
Maak de salade klaar met het fijngesneden witloof, de fijnproeverssla, 3 eetlepels olie, zout en de azijn.
6
Serveer de warme tortilla met de salade en het stokbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 480; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 611,22
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 480; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 611,22
Spaans
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Manchego
60 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Trio van sla | Kluit
Delhaize Trio van sla | Kluit
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
25
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Witte stokbroden
Delhaize Witte stokbroden
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€7,08