1
Laat de bosvruchten in een zeef ontdooien. Snijd de rode bieten in blokjes en schep ze in een braadpan met de bosvruchten. Voeg de tijm toe, de balsamicoazijn en de rietsuiker. Fruit op een vrij hoog vuur, tot het sap stroperig wordt. Kruid met peper en zout.
2
Gril intussen de sneetjes brood en snijd de geitenkaas in schijfjes.
3
Garneer de toasts met de gebakken rode bieten, leg er schijfjes geitenkaas bovenop en serveer. Lekker als lunch of bij het aperitief, maar snijd in dat geval vóór het grillen de sneetjes brood in 3.
4
Tip: Voeg een beetje tuinkers of rucola toe en bestrooi met pijnboompitten of gehakte noten als je er in huis hebt.
5
Less Waste Tip: je krijgt veggie of vegan gasten over de vloer? Maak een tartaar van rode biet – naast een tartaar van rund of een tartaar tonijn, zodat iedereen het gevoel heeft dat ‘ie kan meegenieten. Werk af met kleurrijke, geurige smaakmakers zoals verse kruiden.
1
Laat de bosvruchten in een zeef ontdooien. Snijd de rode bieten in blokjes en schep ze in een braadpan met de bosvruchten. Voeg de tijm toe, de balsamicoazijn en de rietsuiker. Fruit op een vrij hoog vuur, tot het sap stroperig wordt. Kruid met peper en zout.
2
Gril intussen de sneetjes brood en snijd de geitenkaas in schijfjes.
3
Garneer de toasts met de gebakken rode bieten, leg er schijfjes geitenkaas bovenop en serveer. Lekker als lunch of bij het aperitief, maar snijd in dat geval vóór het grillen de sneetjes brood in 3.
4
Tip: Voeg een beetje tuinkers of rucola toe en bestrooi met pijnboompitten of gehakte noten als je er in huis hebt.
5
Less Waste Tip: je krijgt veggie of vegan gasten over de vloer? Maak een tartaar van rode biet – naast een tartaar van rund of een tartaar tonijn, zodat iedereen het gevoel heeft dat ‘ie kan meegenieten. Werk af met kleurrijke, geurige smaakmakers zoals verse kruiden.