Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel

Productterugroeping:« Courgette bio van het merk Delhaize »Lees meer >

Geniet tot en met 11 september van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenToasts met blauwekaasboter, amandelen en perencompote
Delhaize logo
  • Toasts met blauwekaasboter, amandelen en perencompote
    C

Toasts met blauwekaasboter, amandelen en perencompote

door Line Couvreur
Toasts met blauwekaasboter, amandelen en perencompoteC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 2 peren
  • 100 g stilton
  • 1/2 stokbrood
  • 1 el honing
  • 20 g boter
  • peper
  • 15 g amandelen
  • 2 peren
  • 100 g stilton
  • 1/2 stokbrood
  • 1 el honing
  • 20 g boter
  • peper
  • 15 g amandelen

Begin met koken

: 30 min. (+1 u afkoeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Plet de boter en de stilton met een vork. Meng er de hele amandelen en peper onder. Schep de bereiding op bakpapier of vershoudfolie. Vorm een worst en laat in de koelkast hard worden (of in de diepvriezer als je weinig tijd hebt).
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd 1 peer in fijne plakjes en verdeel ze over de ovenplaat. Smeer ze in met een beetje honing en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de 2<sup>de</sup> peer in blokjes. Fruit ze op een matig vuurtje, in een braadpan met ½ el honing, tot ze mals en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
4
Snijd 12 kleine sneetjes stokbrood en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Laat ze op een rooster afkoelen.
5
Verdeel de plakjes peer over de toastjes, voeg fijne plakjes stiltonboter toe en werk af met peerblokjes. Serveer bij het aperitief.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Plet de boter en de stilton met een vork. Meng er de hele amandelen en peper onder. Schep de bereiding op bakpapier of vershoudfolie. Vorm een worst en laat in de koelkast hard worden (of in de diepvriezer als je weinig tijd hebt).
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd 1 peer in fijne plakjes en verdeel ze over de ovenplaat. Smeer ze in met een beetje honing en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de 2<sup>de</sup> peer in blokjes. Fruit ze op een matig vuurtje, in een braadpan met ½ el honing, tot ze mals en goudbruin zijn. Laat afkoelen.
4
Snijd 12 kleine sneetjes stokbrood en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Laat ze op een rooster afkoelen.
5
Verdeel de plakjes peer over de toastjes, voeg fijne plakjes stiltonboter toe en werk af met peerblokjes. Serveer bij het aperitief.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 178 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 16,2 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 178 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 16,2 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,6 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Stilton

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peren | Conference | Verpakt | 4st
Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
600 gr
2
19
Witte stokbroden
Delhaize Witte stokbroden
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65
Honing | Sicilie
Meli Honing | Sicilie
340 gr
1+1 Online Only
4
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Amandelen | Ongebrand
Delhaize Amandelen | Ongebrand
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Totaal:
    €12,71