Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenThaise salade van rijstvermicelli met scampi en krokante groenten
Delhaize logo
  • Thaise salade van rijstvermicelli met scampi en krokante groenten
    A

Thaise salade van rijstvermicelli met scampi en krokante groenten

door Line Couvreur
Thaise salade van rijstvermicelli met scampi en krokante groentenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g gekookte scampi
  • 200 g wortelen
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 venkel
  • 1 slahart
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 250 g rijstvermicelli
  • 60 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 5 el sojasaus
  • 300 g gekookte scampi
  • 200 g wortelen
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 venkel
  • 1 slahart
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 250 g rijstvermicelli
  • 60 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 5 el sojasaus

Begin met koken

: 20 min.
1
Rasp de gember met de grove kant van de rasp en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Voeg het citroensap, de suiker en de sojasaus toe. Verwijder de buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de stengels fijn. Hak ook de ontpitte rode peper fijn en meng alles onder de dressing.
2
Doe de vermicelli in een slakom, overgiet hem met kokend water, zet een deksel op de slakom en laat 3 min. rusten. Giet de vermicelli af en spoel hem onder koud water.
3
Snijd de wortelen met een dunschiller in fijne lange slierten. Snijd de venkel en de radijzen met de mandoline in fijne plakjes. Snijd het slahart in dikke schijfjes. Hak de munt en de koriander grof. Meng al deze ingrediënten met de vermicelli, de scampi en de dressing.
4
Bestrooi de salade met de grofgehakte pinda’s en serveer.
1
Rasp de gember met de grove kant van de rasp en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Voeg het citroensap, de suiker en de sojasaus toe. Verwijder de buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de stengels fijn. Hak ook de ontpitte rode peper fijn en meng alles onder de dressing.
2
Doe de vermicelli in een slakom, overgiet hem met kokend water, zet een deksel op de slakom en laat 3 min. rusten. Giet de vermicelli af en spoel hem onder koud water.
3
Snijd de wortelen met een dunschiller in fijne lange slierten. Snijd de venkel en de radijzen met de mandoline in fijne plakjes. Snijd het slahart in dikke schijfjes. Hak de munt en de koriander grof. Meng al deze ingrediënten met de vermicelli, de scampi en de dressing.
4
Bestrooi de salade met de grofgehakte pinda’s en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 134 kcal - Vetten: 2,3 g - Koolhydraten: 20,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 134 kcal - Vetten: 2,3 g - Koolhydraten: 20,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Wortelen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

biorietsuiker in kristalvorm
60 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Mix hart van salade
Delhaize Mix hart van salade
1 st
1
99
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Citroenen 4 stuks | Bio
    Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
    500 gr
    Bio
      1
      99
      Munt | Bussel | Verpakt
      Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
      150 gr
      3
      49
      Pindanoten | Geroosterd-Gezouten
      Delhaize Pindanoten | Geroosterd-Gezouten
      275 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      09
      Rijstvermicelli
      Delhaize Rijstvermicelli
      250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      29
      Sauce | Soja | Light
      Delhaize Sauce | Soja | Light
      20 cl
      1
      69
      Totaal:
      €19,95