Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenGestoomde vongole met saké, gember en citroengras
Delhaize logo
  • Gestoomde vongole met saké, gember en citroengras
    A

Gestoomde vongole met saké, gember en citroengras

door Line Couvreur
Gestoomde vongole met saké, gember en citroengrasA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 cm gember
  • 1 bussel koriander
  • 2 dl sake
  • 20 g boter
  • grof zeezout
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 cm gember
  • 1 bussel koriander
  • 2 dl sake
  • 20 g boter
  • grof zeezout

Begin met koken

: 25 min. ( + 1 u 30 min. weektijd)
1
Meng een grote hoeveelheid koud water met een handvol grof zeezout en laat er de tapijtschelpen 30 min. in weken. Giet ze af en herhaal dit 2 keer (dus 1 u 30 min. weektijd in totaal).
2
Bekleed de bodem van een grote bamboestoommand met een iets kleiner rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels (gooi ze niet weg) en hak de kern fijn. Doe de tapijtschelpen in de stoommand, samen met het citroengras, de gehakte sjalotten, de ontpitte en gesnipperde rode peper en de geschilde gember in fijne staafjes.
3
Giet de sake in een kookpot die iets kleiner is dan de stoommand en voeg de korianderstengels en de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels toe. Zet er de mand bovenop, zet het deksel op de mand en breng aan de kook. Reken ±3 min. kooktijd: alle tapijtschelpen moeten openzijn.
4
Filter de sake en meng er de boter in kleine stukjes onder. Verdeel de tapijtschelpen over diepe borden, overgiet ze met de sakesaus, bestrooi ze met korianderblaadjes en serveer.
1
Meng een grote hoeveelheid koud water met een handvol grof zeezout en laat er de tapijtschelpen 30 min. in weken. Giet ze af en herhaal dit 2 keer (dus 1 u 30 min. weektijd in totaal).
2
Bekleed de bodem van een grote bamboestoommand met een iets kleiner rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels (gooi ze niet weg) en hak de kern fijn. Doe de tapijtschelpen in de stoommand, samen met het citroengras, de gehakte sjalotten, de ontpitte en gesnipperde rode peper en de geschilde gember in fijne staafjes.
3
Giet de sake in een kookpot die iets kleiner is dan de stoommand en voeg de korianderstengels en de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels toe. Zet er de mand bovenop, zet het deksel op de mand en breng aan de kook. Reken ±3 min. kooktijd: alle tapijtschelpen moeten openzijn.
4
Filter de sake en meng er de boter in kleine stukjes onder. Verdeel de tapijtschelpen over diepe borden, overgiet ze met de sakesaus, bestrooi ze met korianderblaadjes en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 81 kcal - Vetten: 1,9 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 81 kcal - Vetten: 1,9 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Aziatisch
Gluten vrij
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Vongole
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Sake Hakushika
    Hakushika Sake Hakushika
    50 cl
    12
    55
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Zeezout | Grof | Grijs
    Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1
    99
    Totaal:
    €25,00