1
Meng een grote hoeveelheid koud water met een handvol grof zeezout en laat er de tapijtschelpen 30 min. in weken. Giet ze af en herhaal dit 2 keer (dus 1 u 30 min. weektijd in totaal).
2
Bekleed de bodem van een grote bamboestoommand met een iets kleiner rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels (gooi ze niet weg) en hak de kern fijn. Doe de tapijtschelpen in de stoommand, samen met het citroengras, de gehakte sjalotten, de ontpitte en gesnipperde rode peper en de geschilde gember in fijne staafjes.
3
Giet de sake in een kookpot die iets kleiner is dan de stoommand en voeg de korianderstengels en de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels toe. Zet er de mand bovenop, zet het deksel op de mand en breng aan de kook. Reken ±3 min. kooktijd: alle tapijtschelpen moeten openzijn.
4
Filter de sake en meng er de boter in kleine stukjes onder. Verdeel de tapijtschelpen over diepe borden, overgiet ze met de sakesaus, bestrooi ze met korianderblaadjes en serveer.
1
Meng een grote hoeveelheid koud water met een handvol grof zeezout en laat er de tapijtschelpen 30 min. in weken. Giet ze af en herhaal dit 2 keer (dus 1 u 30 min. weektijd in totaal).
2
Bekleed de bodem van een grote bamboestoommand met een iets kleiner rond stuk bakpapier, waarin je eerst kleine gaatjes prikt. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels (gooi ze niet weg) en hak de kern fijn. Doe de tapijtschelpen in de stoommand, samen met het citroengras, de gehakte sjalotten, de ontpitte en gesnipperde rode peper en de geschilde gember in fijne staafjes.
3
Giet de sake in een kookpot die iets kleiner is dan de stoommand en voeg de korianderstengels en de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels toe. Zet er de mand bovenop, zet het deksel op de mand en breng aan de kook. Reken ±3 min. kooktijd: alle tapijtschelpen moeten openzijn.
4
Filter de sake en meng er de boter in kleine stukjes onder. Verdeel de tapijtschelpen over diepe borden, overgiet ze met de sakesaus, bestrooi ze met korianderblaadjes en serveer.