1
Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bodem. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje toe. Breng aan de kook, doe er de rijst bij, dek af en laat op een heel zacht vuur gedurende 30 min. sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Roer af en toe. Laat 10 min. rusten, voeg 40 g suiker toe, meng en laat volledig afkoelen (met het deksel). Plaats dan enkele uren in de koelkast.
2
Giet voor de saus 15 cl water, de wijn en 150 g suiker in een steelpan. Voeg eventueel het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen, voeg de frambozen toe. Laat nog 1 min. zacht koken, neem dan van het vuur. Laat volledig afkoelen, neem er de kaneel uit en mix. Bewaar in de koelkast.
3
Snij de mango (of de meloen) met een dunschiller in fijne repen. Schil de kiwi en snij in fijne schijven, evenals de aardbeien.
4
Maak met 2 lepeltjes rijstquenelles en leg ze één voor één op een met bakpapier bekleed dienblad. Versier ze met het fruit zoals sushi’s. Voor de opgerolde sushi’s: snij de mangorepen (of meloenrepen) in rechte stroken, schik er wat rijst op, leg een stuk aardbei in het midden en rol op. Bedek voorzichtig met vershoudfolie en plaats in de koelkast.
5
Dien koel op met de saus.
1
Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bodem. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje toe. Breng aan de kook, doe er de rijst bij, dek af en laat op een heel zacht vuur gedurende 30 min. sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Roer af en toe. Laat 10 min. rusten, voeg 40 g suiker toe, meng en laat volledig afkoelen (met het deksel). Plaats dan enkele uren in de koelkast.
2
Giet voor de saus 15 cl water, de wijn en 150 g suiker in een steelpan. Voeg eventueel het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen, voeg de frambozen toe. Laat nog 1 min. zacht koken, neem dan van het vuur. Laat volledig afkoelen, neem er de kaneel uit en mix. Bewaar in de koelkast.
3
Snij de mango (of de meloen) met een dunschiller in fijne repen. Schil de kiwi en snij in fijne schijven, evenals de aardbeien.
4
Maak met 2 lepeltjes rijstquenelles en leg ze één voor één op een met bakpapier bekleed dienblad. Versier ze met het fruit zoals sushi’s. Voor de opgerolde sushi’s: snij de mangorepen (of meloenrepen) in rechte stroken, schik er wat rijst op, leg een stuk aardbei in het midden en rol op. Bedek voorzichtig met vershoudfolie en plaats in de koelkast.
5
Dien koel op met de saus.