Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSushi van fruit met rode saus
Delhaize logo
  • Sushi van fruit met rode saus
    C

Sushi van fruit met rode saus

Sushi van fruit met rode sausC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g dessert rijst
  • enkele aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 190 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel (facultatief)
  • 1 kiwi
  • 1 mango (of ½ meloen)
  • 8 cl rode wijn
  • 10 cl room
  • 1 stokje vanille
  • 40 cl volle melk
  • 100 g dessert rijst
  • enkele aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 190 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel (facultatief)
  • 1 kiwi
  • 1 mango (of ½ meloen)
  • 8 cl rode wijn
  • 10 cl room
  • 1 stokje vanille
  • 40 cl volle melk

Begin met koken

1
Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bodem. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje toe. Breng aan de kook, doe er de rijst bij, dek af en laat op een heel zacht vuur gedurende 30 min. sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Roer af en toe. Laat 10 min. rusten, voeg 40 g suiker toe, meng en laat volledig afkoelen (met het deksel). Plaats dan enkele uren in de koelkast.
2
Giet voor de saus 15 cl water, de wijn en 150 g suiker in een steelpan. Voeg eventueel het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen, voeg de frambozen toe. Laat nog 1 min. zacht koken, neem dan van het vuur. Laat volledig afkoelen, neem er de kaneel uit en mix. Bewaar in de koelkast.
3
Snij de mango (of de meloen) met een dunschiller in fijne repen. Schil de kiwi en snij in fijne schijven, evenals de aardbeien.
4
Maak met 2 lepeltjes rijstquenelles en leg ze één voor één op een met bakpapier bekleed dienblad. Versier ze met het fruit zoals sushi’s. Voor de opgerolde sushi’s: snij de mangorepen (of meloenrepen) in rechte stroken, schik er wat rijst op, leg een stuk aardbei in het midden en rol op. Bedek voorzichtig met vershoudfolie en plaats in de koelkast.
5
Dien koel op met de saus.
1
Giet de melk en de room in een kleine kookpot met dikke bodem. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje toe. Breng aan de kook, doe er de rijst bij, dek af en laat op een heel zacht vuur gedurende 30 min. sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Roer af en toe. Laat 10 min. rusten, voeg 40 g suiker toe, meng en laat volledig afkoelen (met het deksel). Plaats dan enkele uren in de koelkast.
2
Giet voor de saus 15 cl water, de wijn en 150 g suiker in een steelpan. Voeg eventueel het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. sudderen, voeg de frambozen toe. Laat nog 1 min. zacht koken, neem dan van het vuur. Laat volledig afkoelen, neem er de kaneel uit en mix. Bewaar in de koelkast.
3
Snij de mango (of de meloen) met een dunschiller in fijne repen. Schil de kiwi en snij in fijne schijven, evenals de aardbeien.
4
Maak met 2 lepeltjes rijstquenelles en leg ze één voor één op een met bakpapier bekleed dienblad. Versier ze met het fruit zoals sushi’s. Voor de opgerolde sushi’s: snij de mangorepen (of meloenrepen) in rechte stroken, schik er wat rijst op, leg een stuk aardbei in het midden en rol op. Bedek voorzichtig met vershoudfolie en plaats in de koelkast.
5
Dien koel op met de saus.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 657; energie (kCal): 156; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 25,6; suikers (g): 19,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 507
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 657; energie (kCal): 156; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 25,6; suikers (g): 19,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 507
Aziatisch
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Frambozen | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Kiwi | Geel | 4st | Bio
4 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rijst | Dessert | Bereiding
Bosto Rijst | Dessert | Bereiding
500 gr
2
79
Aardbei
Delhaize Aardbei
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Mango
Delhaize Mango
1 st
2 voor €3.49
2
19
Chianti Classico
Cecchi Chianti Classico
75 cl
11
99
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
3
05
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Totaal:
    €35,34