⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenStoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes
Delhaize logo
  • Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes

Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes

Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g schelvisfilets
  • 600 g prei
  • 600 g bintjes
  • 55 g haringpareltjes Arënka
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl volle melk
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 5 g bieslook
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 1/2 sap en rasp van citroen
  • 10 cl witte wijn
  • 25 g boter
  • 800 g schelvisfilets
  • 600 g prei
  • 600 g bintjes
  • 55 g haringpareltjes Arënka
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl volle melk
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 5 g bieslook
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 1/2 sap en rasp van citroen
  • 10 cl witte wijn

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water en voeg de helft van de tijm en het laurierblad toe.
2
Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
3
Giet de aardappelen af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de boter en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
4
Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de schelvishaasjes ongeveer 2 minuten aan beide zijden. Kruid met peper, zout, tijm en bieslook
5
Haal de schelvis uit de pan en stoof in dezelfde pan een fijngesnipperd sjalotje. Voeg de witte wijn toe en daarna de boter en het citroensap. Controleer de kruiding.
6
Schik de schelvishaasjes samen met de preistoemp op een bord en verdeel de haringeitjes. Werk af met een beetje botersaus en bieslook.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water en voeg de helft van de tijm en het laurierblad toe.
2
Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
3
Giet de aardappelen af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de boter en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
4
Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de schelvishaasjes ongeveer 2 minuten aan beide zijden. Kruid met peper, zout, tijm en bieslook
5
Haal de schelvis uit de pan en stoof in dezelfde pan een fijngesnipperd sjalotje. Voeg de witte wijn toe en daarna de boter en het citroensap. Controleer de kruiding.
6
Schik de schelvishaasjes samen met de preistoemp op een bord en verdeel de haringeitjes. Werk af met een beetje botersaus en bieslook.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Schelvishaasje
+/- 221 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
2 × 300 gr
2de tegen -50%
1
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Haringpareltjes | Arenkha
Arënkha Haringpareltjes | Arenkha
55 gr
7
59
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2
    75
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €41,86