1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, zet ze onder koud water, voeg een snuifje zout toe en breng ze aan de kook. Laat 20 minuten koken.
2
Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Voeg ⅔ van de olijfolie toe, samen met de paprika, de blaadjes tijm, peper en zout en meng alles goed door elkaar. Verspreid de blokjes over de bakplaat en laat ze gedurende 25 minuten mooi goudbruin worden in de oven. Verlaag de temperatuur na de eerste 10 minuten tot 180 °C.
3
Doe de rest van de olie in een grote pan en bak de versnipperde ui goudbruin, samen met de chipolataworsten. Voeg de kalfsfond en het bindmiddel toe. Laat zachtjes sudderen en kruid naar smaak.
4
Giet de aardappelen af en laat ze in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de room toe en pureer met een aardappelstamper. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, zet ze onder koud water, voeg een snuifje zout toe en breng ze aan de kook. Laat 20 minuten koken.
2
Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Voeg ⅔ van de olijfolie toe, samen met de paprika, de blaadjes tijm, peper en zout en meng alles goed door elkaar. Verspreid de blokjes over de bakplaat en laat ze gedurende 25 minuten mooi goudbruin worden in de oven. Verlaag de temperatuur na de eerste 10 minuten tot 180 °C.
3
Doe de rest van de olie in een grote pan en bak de versnipperde ui goudbruin, samen met de chipolataworsten. Voeg de kalfsfond en het bindmiddel toe. Laat zachtjes sudderen en kruid naar smaak.
4
Giet de aardappelen af en laat ze in de kookpot, weg van het vuur. Voeg de room toe en pureer met een aardappelstamper. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.