⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSolomilloburgers met groentepickels
Delhaize logo
  • Solomilloburgers met groentepickels
    A

Solomilloburgers met groentepickels

Solomilloburgers met groentepickelsA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 solomillo iberico (± 350 g)
  • 10 g rucola
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 100 g mayonaise
  • 1/2 el harissa in tube
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 koolrabi (voor de groentepickles)
  • 1 grote rode ui (voor de groentepickles)
  • 4 wortelen (voor de groentepickles)
  • 2 blaadjes laurier (voor de groentepickles)
  • 2,5 dl witte azijn (voor de groentepickles)
  • 150 g kristalsuiker (voor de groentepickles)
  • 1 el roze peper (voor de groentepickles)
  • 1 kl gedroogde groene peperbolletjes (voor de groentepickles)
  • 1 kl zout (voor de groentepickles)
  • 1 solomillo iberico (± 350 g)
  • 10 g rucola
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 100 g mayonaise
  • 1/2 el harissa in tube
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 koolrabi (voor de groentepickles)
  • 1 grote rode ui (voor de groentepickles)
  • 4 wortelen (voor de groentepickles)
  • 2 blaadjes laurier (voor de groentepickles)
  • 2,5 dl witte azijn (voor de groentepickles)
  • 150 g kristalsuiker (voor de groentepickles)
  • 1 el roze peper (voor de groentepickles)
  • 1 kl gedroogde groene peperbolletjes (voor de groentepickles)

Begin met koken

: 25 min. + 2u. weektijd
1
Maak de pickles: breng de azijn, 2,5 dl water en de suiker in een steelpan aan de kook en haal de pan van het vuur. Snipper de koolrabi, de wortelen en de rode ui heel fijn. Doe ze in een slakom en besprenkel ze met de azijnbereiding. Roer er de 2 pepersoorten, de laurierblaadjes en het zout onder. Laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
2
Verwijder een beetje vet van de filet pur, snijd hem in 2 en smeer hem in met olijfolie. Rooster het vlees 3 min per kant op de barbecue of op een hete grill. Kruid met peper en zout.
3
Meng de mayonaise en de harissa.
4
Snijd de hamburgerbroodjes in 2 en rooster ze (op de barbecue of de grill). Beleg ze met de saus, het vlees in sneetjes, de uitgelekte groentepickles en rucola.
1
Maak de pickles: breng de azijn, 2,5 dl water en de suiker in een steelpan aan de kook en haal de pan van het vuur. Snipper de koolrabi, de wortelen en de rode ui heel fijn. Doe ze in een slakom en besprenkel ze met de azijnbereiding. Roer er de 2 pepersoorten, de laurierblaadjes en het zout onder. Laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
2
Verwijder een beetje vet van de filet pur, snijd hem in 2 en smeer hem in met olijfolie. Rooster het vlees 3 min per kant op de barbecue of op een hete grill. Kruid met peper en zout.
3
Meng de mayonaise en de harissa.
4
Snijd de hamburgerbroodjes in 2 en rooster ze (op de barbecue of de grill). Beleg ze met de saus, het vlees in sneetjes, de uitgelekte groentepickles en rucola.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 118,6 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 15,9 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 6,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 118,6 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 15,9 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 6,3 g
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Sneden
Delhaize Ardens gebraad | Sneden
+/- 210 gr
+/-€
2
99
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
Delhaize Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
2 × 4 x 50 gr
Bio
    3
    39
    La Flamme Harissa
    70 gr
    0
    95
    Knolselder | Cat1
    Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
    1
    99
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Wortelen | Fijn
    Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    1
    99
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Mayonaise | Squeeze
    Saitaku Mayonaise | Squeeze
    160 gr
    5
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    +/-€27,18