⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSoep met wonton van garnaal
Delhaize logo
A

Soep met wonton van garnaal

Soep met wonton van garnaalA
Moeilijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g ongepelde rauwe garnalen
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 30 g verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bol verse knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 500 g bakbloem
  • 2 el braadolie
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 2 limoenen
  • 1/2 rode peper
  • sojasaus
  • maïsmeel
  • zout
  • 500 g ongepelde rauwe garnalen
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 30 g verse koriander
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bol verse knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 500 g bakbloem
  • 2 el braadolie
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 2 limoenen
  • 1/2 rode peper
  • sojasaus
  • maïsmeel
  • zout

Begin met koken

: 50 min
1
Leg het maïsmeel op een hoop op het werkoppervlak en maak een putje in de bloem. Giet hier de lichtgeklopte eieren in met 2 dl water en een mespuntje zout. Kneed 10-15 min tot het deeg mooi gelijk en elastisch is. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog plakt. Rol het deeg in een bol en laat rusten.
2
Houd een paar korianderblaadjes en 1 lente-uitje opzij voor de afwerking. Pel de garnalen en houd het vlees apart voor de vulling. Stoof de omhulsels in wat olie in een grote kookpot op een hevig vuur. Voeg 1,2 l water toe, het doormidden gesneden teentje knoflook, het versneden groen van de uitjes, de gember in schijfjes, 1 el sojasaus en het sap van de limoen. Laat 10 min sudderen en verwijder het schuim dat boven komt drijven.
3
Hak ondertussen het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn in de keukenrobot samen met het hart van de citroenmelisse, de rode peper, de kruiden en het vlees van de garnalen. Kruid bij met zout.
4
Rol het deeg zo fijn mogelijk uit (in verschillende keren) en snijd vierkanten van 10 cm uit het deeg. Leg 1 kl vulling in het centrum van het deeg. Smeer de kanten van het deeg in met het eiwit en vouw de wontons diagonaal dicht zonder dat er lucht in blijft zitten. Druk goed aan, vooral langs de zijkanten. Bewaar de wontons in de koelkast, maar leg ze niet op elkaar.
5
Giet de bouillon door een zeef en breng op smaak.
6
Voor het opdienen kook je de wontons 2 tot 3 min in de garnalenbouillon. Voeg schijfjes lente-ui en korianderblaadjes toe. Dien op met sojasaus en een vers schuifje limoen.
1
Leg het maïsmeel op een hoop op het werkoppervlak en maak een putje in de bloem. Giet hier de lichtgeklopte eieren in met 2 dl water en een mespuntje zout. Kneed 10-15 min tot het deeg mooi gelijk en elastisch is. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog plakt. Rol het deeg in een bol en laat rusten.
2
Houd een paar korianderblaadjes en 1 lente-uitje opzij voor de afwerking. Pel de garnalen en houd het vlees apart voor de vulling. Stoof de omhulsels in wat olie in een grote kookpot op een hevig vuur. Voeg 1,2 l water toe, het doormidden gesneden teentje knoflook, het versneden groen van de uitjes, de gember in schijfjes, 1 el sojasaus en het sap van de limoen. Laat 10 min sudderen en verwijder het schuim dat boven komt drijven.
3
Hak ondertussen het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn in de keukenrobot samen met het hart van de citroenmelisse, de rode peper, de kruiden en het vlees van de garnalen. Kruid bij met zout.
4
Rol het deeg zo fijn mogelijk uit (in verschillende keren) en snijd vierkanten van 10 cm uit het deeg. Leg 1 kl vulling in het centrum van het deeg. Smeer de kanten van het deeg in met het eiwit en vouw de wontons diagonaal dicht zonder dat er lucht in blijft zitten. Druk goed aan, vooral langs de zijkanten. Bewaar de wontons in de koelkast, maar leg ze niet op elkaar.
5
Giet de bouillon door een zeef en breng op smaak.
6
Voor het opdienen kook je de wontons 2 tot 3 min in de garnalenbouillon. Voeg schijfjes lente-ui en korianderblaadjes toe. Dien op met sojasaus en een vers schuifje limoen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 191; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 679,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 191; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 679,96
Aziatisch
Lactose vrij
Moederdag
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
2 × 450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Limoengras | Fijn gehakt
Delhaize Limoengras | Fijn gehakt
100 gr
1
49
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Sauce | Soja | Dark
    Delhaize Sauce | Soja | Dark
    20 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Maiszetmeel
    Delhaize Maiszetmeel
    400 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €42,67