1
Leg het maïsmeel op een hoop op het werkoppervlak en maak een putje in de bloem. Giet hier de lichtgeklopte eieren in met 2 dl water en een mespuntje zout. Kneed 10-15 min tot het deeg mooi gelijk en elastisch is. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog plakt. Rol het deeg in een bol en laat rusten.
2
Houd een paar korianderblaadjes en 1 lente-uitje opzij voor de afwerking. Pel de garnalen en houd het vlees apart voor de vulling. Stoof de omhulsels in wat olie in een grote kookpot op een hevig vuur. Voeg 1,2 l water toe, het doormidden gesneden teentje knoflook, het versneden groen van de uitjes, de gember in schijfjes, 1 el sojasaus en het sap van de limoen. Laat 10 min sudderen en verwijder het schuim dat boven komt drijven.
3
Hak ondertussen het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn in de keukenrobot samen met het hart van de citroenmelisse, de rode peper, de kruiden en het vlees van de garnalen. Kruid bij met zout.
4
Rol het deeg zo fijn mogelijk uit (in verschillende keren) en snijd vierkanten van 10 cm uit het deeg. Leg 1 kl vulling in het centrum van het deeg. Smeer de kanten van het deeg in met het eiwit en vouw de wontons diagonaal dicht zonder dat er lucht in blijft zitten. Druk goed aan, vooral langs de zijkanten. Bewaar de wontons in de koelkast, maar leg ze niet op elkaar.
5
Giet de bouillon door een zeef en breng op smaak.
6
Voor het opdienen kook je de wontons 2 tot 3 min in de garnalenbouillon. Voeg schijfjes lente-ui en korianderblaadjes toe. Dien op met sojasaus en een vers schuifje limoen.
1
Leg het maïsmeel op een hoop op het werkoppervlak en maak een putje in de bloem. Giet hier de lichtgeklopte eieren in met 2 dl water en een mespuntje zout. Kneed 10-15 min tot het deeg mooi gelijk en elastisch is. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog plakt. Rol het deeg in een bol en laat rusten.
2
Houd een paar korianderblaadjes en 1 lente-uitje opzij voor de afwerking. Pel de garnalen en houd het vlees apart voor de vulling. Stoof de omhulsels in wat olie in een grote kookpot op een hevig vuur. Voeg 1,2 l water toe, het doormidden gesneden teentje knoflook, het versneden groen van de uitjes, de gember in schijfjes, 1 el sojasaus en het sap van de limoen. Laat 10 min sudderen en verwijder het schuim dat boven komt drijven.
3
Hak ondertussen het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn in de keukenrobot samen met het hart van de citroenmelisse, de rode peper, de kruiden en het vlees van de garnalen. Kruid bij met zout.
4
Rol het deeg zo fijn mogelijk uit (in verschillende keren) en snijd vierkanten van 10 cm uit het deeg. Leg 1 kl vulling in het centrum van het deeg. Smeer de kanten van het deeg in met het eiwit en vouw de wontons diagonaal dicht zonder dat er lucht in blijft zitten. Druk goed aan, vooral langs de zijkanten. Bewaar de wontons in de koelkast, maar leg ze niet op elkaar.
5
Giet de bouillon door een zeef en breng op smaak.
6
Voor het opdienen kook je de wontons 2 tot 3 min in de garnalenbouillon. Voeg schijfjes lente-ui en korianderblaadjes toe. Dien op met sojasaus en een vers schuifje limoen.